Bu yılki yarışmada 1 Mayıs 2011- 1 Mayıs 2012 tarihleri arasında Karaman basınında yer alan haber, fotoğraf ve Türkçe'yi en iyi kullanan yazar ve köşe yazısı olmak üzere 3 dalda, biri mansiyon olmak üzere ilk 3’e giren eserlere plaket ve çeşitli ödüller verilecek.

Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Küçükcicibıyık, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında; “Cemiyet Yönetim Kurulu olarak bu yıl ilk defa düzenleyeceğimiz ve önümüzdeki yıllarda da geleneksel halde devam ettirilmesini kararlaştırdığımız Basın Özendirme Yarışması'nın ilkini bu yıl  gerçekleştireceğiz" dedi.

25 Haziran 2012 günü mesai bitimine kadar teslim edilecek olan eserler, Jüri değerlendirmesi sonucu her dalda ilk 3 ve mansiyon verilecek eserler belirlenecek.

Küçükcicibıyık yarışmanın ödül töreninin yarışmaya sponsorluk yapan Karaman Ticaret ve Sanayi Odası binasında 13 Temmuz 2012 Cuma günü saat 20.00’de düzenleneceğini kaydetti.

Yarışmanın Jürisinde Karaman Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Osman Nuri Koçak, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Türkçe Okutmanı Mestan Karabacak, Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Sekreteri Halil İbrahim İncekara, Valilik Basın Müdürü Hayrettin Aslan ve Karaman Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Şuayip Konukseven yer alıyor.