10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle Karaman Gazeteciler Cemiyeti'nin Grand Karaman Hotel'de tertip ettiği programa Karaman Valisi Murat Koca, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sabri Gökmen, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli, Ak Parti Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çalışkan, CHP İl Başkanı Ahmet Ertuğrul, CHP Belediye Başkan Adayı Merih Ünver, CHP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı, MHP Belediye Başkan Adayı Ali Pınarbaşı, MHP İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, Karaman TSO Başkanı Mustafa Toktay, Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Ziraat Odası Meclis Başkanı Mehmet Bayram'ın yanı sıra TRTHABER Karaman Temsilcisi, AA Karaman Temsilcisi , KGRT Yönetimi ve Personeli , Karamandan.com temsilcileri, Larende.com Muhabiri, Karaman24.com temsilcileri, Meydan Gazetesi temsilcileri ve  Karamangundem.com Muhabiri ve yöneticisi de katıldı.

Programda konuşma yapan Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Küçükcicibıyık''Sayın Valim, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Siyasi Parti temsilcileri ve sevgili basın mensubu arkadaşlarım. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü yemeğimize katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bu yemekte bize destek olan Grand Karaman Hotel'e Sayın Erol Şimşek ve Mehmet Şimşek beylere de çok teşekkür ediyorum. Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü bilindiği üzere 1961 yılında  Çalışan Gazetecilerin durumunu birleştirmek üzere 212 sayılı kanunun yürürlüğe konulması ile bugün ogünden buyana Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaktadır.

Gazetecilik günümüzün en önemli mesleklerinin başında gelmektedir. Kamu görevli gazeteciler çevrelerini çok iyi gözlemleyen yanlışlıkları ortaya çıkaran siyasi, kültürel, toplumsal olaylara yapıcı ve eleştirel bakış açısıyla bakan demokratik toplumların bir anlamda elçileridir. Bir haberin halka ulaştırılması için verilen emek ve çaba ile mesai saatlerinin pek te söz konusu olmadığını meslekte önemli olan tek şey makam ve maddiyattır. Sabah diğer arkadaşlarımızın düzenlediği yemekte de söylediğim gibi; Gazeteciliğin ünü var unu yok . Bu özellikle mahalli basın için böyledir. Mesai saatlerine aldırış etmeden Karaman halkına haber ulaştıran ve Karaman Kamu toplumunun kalkınmasında büyük emek veren bütün basın mensubu arkadaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar hepinize teşekkür ederim,'' dedi.

Ahmet Küçükcicibıyık'ın konuşmalarının ardından söz alan Karaman Valisi Murat Koca;'' Değerli arkadaşlarım şuanda bulunduğumuz ortamda Çalışan Gazeteciler Günü'nün kutlu olmasını diliyorum. Biraz önce Ahmet Bey Basın'la ilgili duygularını ifade etti, bende aynen katılıyorum. Arkadaşlarımızın çalışmalarında başarılar diliyorum. Ama Basın Ahlak İlkelerinede uyarlarsa  memnun olacağımı söylemek istiyorum teşekkür ederim.dedi.''

Otel sahipleri Şimşek A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Erol Şimşek ile Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şimşek'in ev sahipliği ve sponsorluğu yaptığı program sohbet sonrası sona erdi.