Kazımkarabekir Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı bazı internet medyasında çıkan asılsız haberler adına Karaman Gündem Gazetesine açıklamalarda bulundu.

Başkan Alanlı '' Kazım Karabekir Belediyesi'nin Sarıkeçili yörüklerinin geleneksel göç kervanı şenliğini basarak, çadırlarını yıktığı ve gelen misafirleri darp ettiği, baskını bizzat belediye başkanının yürüttüğü'' şeklinde haberlerde geçen iddilar üzerine açıklamada bulundu.

Alanlı açıklamasında;''  Kazımkarabekir İlçemizin Hacıbabadağı Çoka Çeşmesi mevkisinde sınırlarımız içersinde gerçekleşen "11. Sarıkeçililer Geleneksel Göç Kervanı" etkinliğine destek olduk. Belediye olarak ta çadırımızı kurduk, elektrik, su gibi her türlü desteği verdik. Ancak programın 2. gününde başka yerlerden gelen tanımadığımız bazı kişiler, hükümetimize, Cumhurbaşkanımıza ağır hakaretler içeren ifadeler kullanmaya başladılar. Bu durumun bizlere verdiği rahatsızlıktan dolayı Sarıkeçililer Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Pervin Savran hanıma durumu anlattım. O da verilen desteği çekebileceğimizi ifade etti. Olumsuz söylemler devam edince belediyemize ait araçlarımızı ordan çekmek ve çadırlarımızı kaldırmak istedik. Ancak başta verdiğimiz destekte bizleri alkışlamayan teşekkür etmeyenler bizleri alkışlamaya ve üstümüze yürüyerek saldırmaya çalıştılar. Çok güzel giden bir etkinliği bazı kişiler kasıtlı olarak provokosyan yaparak, gölge düşürmeye çalışmışlardır. Ne elektiriklerini kestik, ne de sularını. İddiadaki gibi hiç bir çadırı da yıkıp yakmadık. Biz verdiğimiz desteği çektikten sonra da etkinlik rutin olarak devam etti. Bizler yönetici olarak hükümetimize, cumhurbaşkanımıza, devlet büyüklerimize hakaretler ettirmeyiz''dedi.