Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Karaman’ın Kırbağı Mahallesi’nde inşaatı devam eden 515 konutun 17 Kasım 2016 tarihinde gerçekleştirilen ihale kapsamında ayrıca altyapı ve çevre düzenleme işi yer alıyor.
Yükseklikleri zemin+4 olan konutların 26’sı 1+1, 255’i 2+1 ve 234 ise 3+1 planında inşa edilen konut sahipleri teslimat noktasında merakla bekliyor.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan sosyal medyada hesabından yaptığı açıklamada;''515 TOKİ konutların kura çekimi geçen yıl Aralık ayında yapılmıştır. Ve sözleşme imzalanmıştır hak sahipleri ile. Buradaki sözleşmede en fazla 3 yıl içinde teslim edileceği belirtilmiştir. Şuan inşaat devam etmekte ve diğer kurumlar ve belediyemizin alt yapı çalışmaları devam etmektedir. Gelecek yıl yaz sonunda süresi bitmeden teslim etmeyi planlıyoruz. Bazı kardeşlerimizin teslim süresi gecikti, mağdur olduk şeklindeki serzenişlerini duyuyor görüyor ve bazen yüz yüze konuşuyoruz. Geciken hiç birşey yoktur ve bu tamamen fısıltı şeklinde yayılan ve bu yıl teslim teslim edilecek algısı oluşturan çevrelerin beklentiyi yükseltmesi sebebiyledir. Selam ve saygılar.''Dedi.

Karaman İlinin yeni cazibe merkezi Kırbağı Mahallesi’nde inşası devam eden proje yerel mimari tasarım anlayışının en güzel örneklerinde biri olup, konutlar geleneksel yerleşim dokusundan izler taşımakta. Sokak ve bu sokaklara bağlanan avlular, bu avlulara açılan yapılar yerleşim kurgusunu oluşturuyor. Yatay mimaride tasarlanan projede, modern mimari anlayış hâkim kılınarak geleneksel konutlarda yer alan mimari cephe elemanları modernize edildi. Ayrıca projede uzun yürüyüş ve bisiklet yolları da oluşturuldu.