Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'ın davetiyle yaklaşık 30' a yakın Dernek, STK, Sendikaların başkanları ve temsilcilerinden oluşan Karaman Milli İrade Platformu üyeleri Kale Restoran'da yemekli toplantıda bir araya geldi. Toplantıda Belediye Başkan Yardımcılarının yanı sıra AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca ile çok sayıda Belediye Meclis Üyeleri de hazır bulundu.

Yemek sonrası katılımcılara hitaben konuşan Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan seçim öncesi STK'ların, birçok derneğin ve halkın Milli İradeye,  gösterilen olumsuz hareket ve davranışlar neticesinde oluşan bu platformdan çok memnun olduklarını kaydetti. Ara ara konferans sempozyumla da çalışmalar yürüten Milli İrade Platformu üyelerine seçim sonrası da tekrar bir araya gelerek, yine ortak hareket edeceklerinin sözünü verdiğini de hatırlatarak, bu yemekli toplantıyla da sözünü yerine getirdiğini ifade etti. Belediyecilik anlayışının sadece yol yapmak, asfalt dökmek, çöp toplamak olmadığını, sosyal belediyecilik anlayışını daha çok önemsediğini de vurguladı. Bir şehir ne kadar sosyal belediyeciliğe önem verirse kentleşme ve modernleşme de bir o kadar da yol alabileceğini kaydetti. Başkan Çalışkan Karaman'da ki tüm Dernekleri, STK'ları yakından takip ettiğini neredeyse tüm etkinliklere iştirak etmeye gayret ettiğini de ifade ederken, 30 Mart seçimleri öncesi kurulan bu platformun kurucularına, üyelerine destek veren herkese çok teşekkür ettiğini de söyledi. 3 ayda bir bu Platform üyelerinin yeniden bir araya gelmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Başkan Çalışkan'dan sonra selamlama konuşması yapan Karaman Milli İrade Platformu sözcüsü Memur-Sen İl Temsilcisi Yunus Özdemir’de yapmış olduğu selamlama konuşmasında, artık bazı kesimlerin istedikleri gibi hareket edemediklerini, halkın iradesinin her şeyden daha üstün olduğunu fark etmeleri gerektiğini ifade etti. 

Konuşmalarının ardından, Ensar Vakfı, Beşir Derneği, Beyazay Derneği, Geylanı Vakfı, Semerkand Vakfı, Yunus Emre Vakfı, Dil ve Edebiyat Derneği, Türkiye Yazarlar Birliği Derneği, Memursen'e bağlı Sendika Temsilcileri, Hak iş il temsilcileri iler Belediye Meclis Üyeleri söz alarak bu davetten dolayı Başkan Çalışkan'a teşekkür ederek, memnuniyetlerini ifade ettiler.