Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında; 3 Aralık Dünya Engeliler Günü'nün, engelli vatandaşların haklarını kazanmaları ve yaşam standartlarının geliştirilmesi açısından önemli bir gün olduğunu hatırlattı.

Başkan Çalışkan mesajında şu ifadelere yer verdi: “Engelli vatandaşlarımıza pek çok alanda çalışma ve üretime katılma imkânları sunulmaktadır. Bu fırsatlardan istifade etmelerine imkân sağlayarak, engellilerin başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları için gayretlerimiz sürmektedir. Toplumun ayrılmaz bir parçasını oluşturan, günlük yaşamda karşılaştıkları güçlükleri yakından izlediğimiz engelli vatandaşlarımıza ilişkin konular, her kesimin yakın ilgisini gerektirmektedir. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz çözümler, insanımıza ve toplumumuza duyduğumuz saygının en önemli göstergelerinden birini oluşturmaktadır.”

Engelleri Birlikte Aşıyoruz

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Karaman Belediyesi’nin de engelli vatandaşlarımıza yönelik çeşitli projeler yürüttüklerini ve engelleri birlikte aştıklarını söyleyen Başkan Çalışkan: “Yaptığımız hizmetlerde engelli kardeşlerimizi düşünerek çalışmalar yapıyoruz. Örneğin yenilediğimiz tüm kaldırımlar görme engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla yürüyebileceği şekilde dizayn edildi. Belediye otobüslerimiz yine engellilerin kullanabileceği modelde temin edildi. Yeni bir proje üretirken de engelli kardeşlerimize uygun olmasına dikkat ediyoruz. Kent Konseyi bünyesinde Engelliler Meclis oluşturduk. Bu oluşum sürekli bir faaliyet içerisinde çalışmalarını yürütüyor. Yine sosyal belediyecilik projeleri kapsamında belirli aralıklarda engelli vatandaşlarımız ve aileleriyle çeşitli etkinlikler vesilesiyle bir araya geliyoruz” dedi.

Son olarak tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlayan Başkan Çalışkan, her insanın bir engelli adayı olduğunu belirterek engelli vatandaşlarımıza sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaptı.