Başkan Çalışkan mesajında: “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş ayı olan mübarek Ramazan ayını geride bırakıyoruz. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı bu ayda, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne çok şükür eriştik.

İslam Âleminin en mübarek gecesi olan Kadir Gecesi’nin gereklerinden biri de Müslümanlar arasında kardeşlik ve dayanışma duygularını pekiştirecek olmasıdır.

Biz Ramazan ayı boyunca birlik beraberliğin sembolü, bereket dolu iftar sofralarında vatandaşlarımızla, kardeşlerimizle sürekli olarak bir araya geldik. Bu mübarek gecede ellerimizi semaya kaldırdığımızda Gazze’de İsrail zulmüne maruz kalan Müslüman kardeşlerimiz için de dua edeceğiz.

Ramazan Bayramı’na ulaşamadan hayatını kaybeden yüzlerce Müslüman kardeşimiz için Allah’tan rahmet dileyeceğiz. Gazze’de yaşam mücadelesi veren Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı derin acıyı paylaşarak, Karamanlı hemşerilerimin ve tüm İslam Âleminin Mübarek Kadir Gecesini tebrik ediyor, Cenab-ı Hak’tan başta Gazze'de hunharca şehid edilen mazlum Filistinli kardeşlerimiz olmak üzere bütün dünya için acıdan, zulümden, gözyaşından uzak, huzur dolu bir gelecek niyaz ediyorum” dedi.