Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu üreticilerin, bireysel sulama makine ve ekipman alımının yüzde 50'sinin hibe şeklinde karşılanmasına ilişkin destekten yararlanmaları için son başvuru tarihinin 31 Ağustos olduğunu bildirdi.
Başkan Muğlu, Üreticilerin, bireysel sulama makine ve ekipman alımının yüzde 50'sinin hibe şeklinde karşılanmasına ilişkin destekten yararlanmaları için son başvuru tarihinin 31 Ağustos olduğunu anımsatarak, çiftçilerin herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları için, müracaatların eksiksiz ve zamanında yapılmasını istedi.
Muğlu açıklamasının devamında, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında bireysel sulama makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi hakkında tebliğ"in 1 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı.

Tebliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren başlayan başvuru süresinin 30 gün olduğunu bildiren Muğlu, "Başvurular 30 Ağustos'un tatil gününe denk gelmesi dolayısıyla 31 Ağustos 2012 mesai bitimine kadar yapılabilecek," dedi. Bitkisel üretimin hem verim hem de kalite açısından yükseltilmesine çok büyük önem verdiklerinin altını çizen Muğlu, "Tarla içi damla, tarla içi yağmurlama gibi çok önemsediğimiz konuları da içeren yatırımlar için geç kalınmamalı" uyarısında bulundu.

Muğlu,Tebliğin, kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeye katkı sağlamak için belirlenmiş bireysel sulama makine ve ekipmanları alımlarını ve yerinde montajını desteklemek amacı taşıdığını belirterek, destekten gerçek ve tüzel kişiler ile Sulama Kooperatifleri ve Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin yararlanabileceğinin bildirdi.