Karaman Ziraat Odası  Yönetim Kurulu Başkanı Recep Muğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' dolayısıyla açıklama yaptı.
Muğlu, demokrasinin temel taşlarından olan basının, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracı olduğunu belirterek, basının kurumlarla bireyler arasında bilgi akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlendiğini kaydetti.

Muğlu, Türkiye’nin gelişen ekonomisine ve güçlenen demokrasisine, özgür ve öz güvenli basının katkısının büyük olduğunu vurguladı. Muğlu, gazetecilerin kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra ettiklerini ifade etti.

Başkan Muğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
'Basın mensuplarımız; ilkeli yayıncılık anlayışıyla olayları tarafsız bir gözle aktararak, vatandaşın doğru ve eksiksiz bilgi alma hakkına katkı sağlayarak, milletin vicdanının sesi olmaktadırlar. Basınımızın güzide temsilcileri, her şartta mesai mefhumu gözetmeksizin görevlerini yerine getirerek şehrimizin tanıtımına büyük katkı sağlamaktadır. Bir anlamda kamu görevi yapan tüm basın mensuplarımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve başarı dolu daha nice yıllara erişmelerini dilerim,''dedi.