Türkiye gezisi için Karaman’da bulunan 47 kişilik heyet Karaman’ın tarihi mekânlarını gezdi. Akşam saatlerinde ise Kale Ongun Sosyal Tesisleri’nde Başkan Uğurlu ile birlikte akşam yemeğinde buluştu.

Yeni Tisin Belediye Başkanı Necdet Şükrü Akkoyunlu’nun da içerisinde bulunduğu heyet, Karaman’da olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Akkoyunlu konuşmasında, “Türkiye gezimiz dahilinde Karaman’da bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Bizleri ağırlayan ve şehri gezdirip tanıtan Belediye Başkanı Sayın Kâmil Uğurlu beye ve eşine şükranlarımı sunuyorum. Karaman’ın Türkçenin başkenti olduğunu duymuştuk. Bizlerde Kerkük’te Türkçe konuşuyoruz. Onun için Türkiye gezimiz içerisinde yer alan Karaman gezimiz farklı bir anlam kazandı. Bu sebeple Karaman’ı kardeş şehir yapmak istiyoruz.” dedi.

Akkoyunlu’nun ardından konuşan Başkan Uğurlu ise, “Türkiye geziniz dahilinde Karamanımıza gelerek bizleri onure ettiniz. Karaman, Türk Dünyası Daimi Kültür Başkentidir. Karaman Türkçenin en güzel konuşulduğu ildir. Şuan normal bir vilayette bulunmuyorsunuz. Tarihiyle, kültürüyle, insanlarıyla Karaman seçkin bir vilayettir. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Sizleri yeniden aramızda görmek isteriz. Memleketinizdeki Kerküklü Türkmen kardeşlerimize selamlarımızı iletiniz.” dedi.  

Yenilen akşam yemeğinin ardından Başkan Uğurlu, Yeni Tisin Belediye Başkanı Akkoyunlu’ya Karamanoğlu Mehmetbey’in heykelini hediye etti. Heyet Türkiye gezisini tamamlamak üzere Adana’da uğurlandı.