Karaman Ak Parti binasında bugün saat 13.00 te yapılan toplantıda Karaman Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu'nun yanı sıra, Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli, Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer, Kadın Kolları Başkanı Emine Şimşek, Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Ankaralı, Belediye Meclisi Üyesi Nadir Nas ve parti teşkilatı üyeleri katıldı.

 Karaman Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu Denetim kurulunun raporunda da ortaya atılan ithamların herhangi bir yasal dayanağının olmadığını ve Karaman Belediyesi'nin rutin olarak denetlendiğini kaydederken şu açıklamalarda bulundu;''

Dün bildiğiniz gibi bir siyasi parti basın açıklaması yaptı. Bugün bizim yaptığımız toplantı bir savunma toplantısı değildir. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek için buradayız.

Meclis denetim komisyonumuz geçen yıl olduğu gibi bu yılda raporunu sundu. Geçen yıl sahnelenen kötü oyun yeniden sahnelenmek istenmektedir. Hepimiz önceki yıl kopartılan yaygarayı hatırlayalım. Manşetler atıldı. Savcılar ortaya atılan iddiaları soruşturmaya bile gerek görmedi. Bu iddialardan birisiyle ilgili açmış olduğumuz tazminat davasını da kazandık.  Bugün ak alnımız ile karşınızdayız. Şimdi sormak lazım. Geçen yıl kopartılan gereksiz yaygaranın neticesinde, kamuoyunu boş yere meşgul etmekten başka elde edilen kazanç nedir. 
Denetim kurulunun raporunda da ortaya atılan ithamların herhangi bir yasal dayanağının olmadığı ortaya çıkmış vaziyettedir.
İhaleye Fesat Karıştırma, Zimmete Para Geçirme, Görevi Kötüye Kullanma Nerede?
Değerli basın mensupları, bu rapor dâhil, görev sürem içerisinde ihaleye fesat karıştırma, zimmete para geçirme, görevi kötüye kullanma gibi olaylar nerede gerçekleşmiştir. Belediyemiz bünyesinde gerçekleşen bütün ihaleler Kamu İhale Kurumunun denetiminde, bilgisinde ve onayında gerçekleşmektedir. Bu iddiaları ortaya atanlar hangi bilgi ve uzmanlığa dayanarak böyle cahilce ithamlarda bulunuyorlar anlamak mümkün değil.
Dünkü basın toplantısında Haksız olarak yolluk aldığım iddia edildi, ben resmi olarak gerçekleşen bütün seyahatlerimde kanuni hakkım olmasına rağmen bana ödenmesi gereken yollukları almazken bu iddia hayli komik kalmaktadır. Konaklamalarımı bile kendi cebimden ödemekteyim. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumaktayız.
Eşimin şahsına araç tahsis edildiği iddia ediliyor. Eşim belediyemizin kültürel ve sosyal faaliyetlerine katılmaktadır. Fakirin fukaranın ihtiyaçlarının incitilmeden tespit edilmesi ve karşılanması sırasında beni temsilen, belediyemiz personeli ile birlikte gönüllü olarak, Allah Rızası için çalışmaktadır. Bu tür faaliyetlerde belediye personelimiz tarafından kullanılan bu aracın eşime tahsis edildiğini işaret eden bütün iddialar çarpıtmadır.
 Bu mesnetsiz ve isnadsız iddiaları ortaya atanlar, iddialarını ispatlamadıkları müddetçe müfteridirler. 

Karaman Belediyesi Rutin Olarak Denetlenmektedir.
Unutulmamalıdır ki Karaman Belediyesi Türkiye deki bütün belediyeler gibi rutin olarak denetlenmektedir. Bu denetimler neticesinde hukuka, kanuna aykırı bir durum olsaydı gereği ilgili makamlarca yerine getirilirdi. 

Belediye Meclisi Denetleme Kurulunun Raporunu Yargıya Taşıyacağız.
Beceriksizliği ve ahlak sorunları nedeni ile görevden aldığımız bir meclis üyesi arkadaşımız CHP’yi ve bazı meclis üyesi arkadaşlarımı dolmuşa bindirmiştir. Belgeler çarpıtılarak oluşturulan bu raporu ve yazanları mahkemeye vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.  Verilemeyecek bir hesabımız art niyetli bir çalışmamız yoktur.

Hizmetlerimiz Gölgelenmek İsteniyor.
CHP’nin konuyu yargıya taşımak için suç duyurusunda bulunmasını çok normal karşılıyoruz.  Fakat basın toplantısında ki durum CHP zihniyetinin en vahim örneklerindendir. Dün yapılan toplantının amacı Karaman’ın şantiyeye dönmüş olması ve hizmetlerimizin hızlı bir şekilde ortaya çıkacak olması ile ilişkilidir. Hizmetlerimiz gölgelenmek istenmektedir.

Ben Değil Biz Kaybederiz.

Bugün Karaman bir ucundan diğer ucuna şantiyeye dönmüşken, değişim devam ediyorken CHP tamamen gündemi değiştirmek amacı ile bu açıklamayı yapmıştır.
Değerli dostlarım bu yaklaşımla, Kâmil Uğurlu değil, AK Parti değil, Karaman ve halkımız kaybeder.
Yüce Allah’a Hamd olsun ki Ereğli kavşağındaki köprülü kavşak ve organize yolu, şehir genelindeki asfaltlama, çukurbahçe, kent meydanı, doğu kışladaki piri reis vadisi, cumhuriyet parkı, Kuğulu park, İsmet Paşa caddesi, bilim merkezindeki çalışmalarımız bütün hızı ile sürmekte ve tamamlanmaktadır. Kısa bir süre sonra her hafta bir açılış yaparak bu eserlerimizin bir bölümünü hemen Karaman’a kazandıracağız.
CHP ve CHP zihniyetine sesleniyorum, Karaman’a olan hizmet aşkımızı söndüremezsiniz.  Değişime direnmeyin, hizmet odaklı değişime engel olamazsınız. Halkımız bize güvensin, biz teşkilatımızın bütün organları ile birlik halinde Karaman’a hizmet vermeye devam edeceğiz. Desteklerini bizden esirgemeyen il, ilçe, kadın ve gençlik kolları başkanlarımıza, meclis üyesi arkadaşlarımıza ve halkımıza teşekkür ederim,''dedi.