Başkan Uğurlu, Miracın insanlığın kurtuluşu için gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in yaptığı, mukaddes ve manevi bir yolculuk olduğunu belirterek: “Ramazan’ın müjdecisi olan üç aylardan Recep Ayı’nın içindeyiz. Buram buram rahmet ve bereket kokan bu aylar içerisinde de kandillerin ayrı bir yeri var.  

Miraç, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur. Bu önemli günlerde çevremizle, yakınlarımızla olan bağlarımızı gözden geçirirken, doğruluğun, dürüstlüğün, paylaşımın, hak ve hukuka riayetin insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu unutmayalım.

Bu mübarek günler vesilesiyle aramızdaki çekişmeleri, kırgınlıkları bir tarafa bırakıp, tüm dünyada sıkıntı çeken kardeşlerimiz için dua edelim. Feyiz ve bereketin coştuğu mübarek gecelerimizden biri olan Miraç Kandili’nin; sevgi, kardeşlik ve barış duygularını kuvvetlendirmesini, ülkemiz ve tüm insanlık âlemine mutluluk, huzur ve barış getirmesini diliyor, Karaman halkı ve tüm İslam Âlemi’nin Miraç Kandili’ni kutluyorum”