Fotoğraf sanatçısı Necati Şenok,“Çektiğimiz fotoğraflar bizim tiyatro sahnemizdir. Başrol ve figüranları bizim bakış açımız belirler.” dedi. 

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Genç Fotoğrafçılar Topluluğunun düzenlediği söyleşiye katılan fotoğraf sanatçısı Necati Şenok fotoğraf üzerine deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. 

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yunus Emre Konferans Salonu’nda 19 Aralık Çarşamba saat 14.30’da gerçekleştirilen etkinliğe üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Temel fotoğrafçılılıkla ilgili bilgileri slayt eşliğinde katılımcılara aktaran Şenok’un satır aralarında söyledikleri dikkat çekiciydi. Necati Şenok; fotoğrafı makinenin değil insan gözünün çektiğini söyleyerek,  fotoğrafın temelinin kişinin yüreğindeki geniş açının objektifi olduğunu belirtti. Şenok, kendi fotoğraf tanımını şöyle özetledi: “Estetiği görmek ve bunu kadrajın gözünden kaydederken bozmamaktır. Çektiğimiz fotoğraflar bizim tiyatro sahnemizdir. Başrol ve figüranları bizim bakış açımızı belirler.” 

Fotoğraf çekerken hayata karşı olan bakış açısının belirleyici olduğunu vurgulayan Şenok, “ Dünyayı güzel görürseniz fotoğrafı da güzel çekersiniz.” dedi. Şenok, fotoğrafın teknik bilgilerin çok ötesinde bir şey olduğunun altını çizerek “Konuşmasını öğrenen her insanın şair olamaması gibi fotoğraf makinesini kullanan herkes de fotoğraf çekemez.” diye konuştu. 

Güneş ışığının da fotoğraftaki rolüne değinen Şenok en iyi fotoğrafların güneş doğuş ve batış saatlerinde çekilebileceğini söyledi. Katılımcılara öğle saatlerinde ışığın azizliğine uğramamak için çekim yapmamalarını önerdi. 

Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Necati Şenok genç fotoğrafçılara her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtti. Söyleşi, Genç Fotoğrafçılar Topluluğunun danışmanı KMÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Mustafa Konuk tarafından Şenok’a plaket takdim edilmesiyle sona erdi.