AK PARTİ'de temayül yoklaması bugün yapılıyor. Aday adaylığı için başvuruda bulunan 13 kişiden kimlerin sıralamaya gireceğinin belirlenmesi açısından temayülden çıkacak sonuç büyük önem taşıyor. 2007 yılında milletvekilliğini 750 civarı oyla kaybeden ve 2015 seçimleri için aday adayı olan Mustafa Bayır "Bu defa inşallah olacak. Bizi sevenlerin teveccühü ve Genel Merkezimizin takdiri ile siyasi hayatımı bundan sonra milletvekili olarak sürdürmek istiyorum" dedi.

“AK PARTİ’NİN BAYRAĞINI ŞANLA, ŞEREFLE DALGALANDIRACAĞIZ”

2015 Genel Seçimleri Ak Parti Karaman Milletvekili Aday Adayı Mustafa Bayır, Safları çok sıkı tutacağını dile getirerek açıklamasını şöyle sürdürdü: "Gece gündüz çalışıp Karaman’ın tamamında AK Parti’nin bayrağını şanla, şerefle dalgalandıracağız. Teşkilatların içerisinden yetişmiş bir kardeşinizim. Siyasi hayatıma Milli Selamet Partisi Gençlik Kolları'nda başladım. 40 yıldır siyasetten kopmadım. Rabbim bize olur da bu görevi nasip ederse teşkilatımıza çok önem vereceğiz. Teşkilatlar bizim omurgamızdır. İnşallah sizlerin Ankara’daki hizmetkarı olacağız. Makamlar gelip geçicidir. Önemli olan gök kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Birlik ve beraberlik içerisinde bu seçimlere gireceğiz inşallah kazanacağız. Nefsimizle baş başa kaldığımızda olur da hata yaparsak buradaki parti büyüklerimiz ve tüm dostlarımızdan şunu bekliyorum. Eğri olduğumuz zaman bizi düzeltin. Nefsimiz için hareket edersek, bu kardeşinize hata yaptığını Allah rızası için söyleyin. Biz bu siyaseti ahiretimizi kaybetmek için değil kazanmak için yapıyoruz. Allah bizleri doğru yoldan ayırmasın. Rabbim sizi bizden, bizi sizden, bizleri birbirimizden ayırmasın diyorum.”

Mustafa Bayır Kimdir?

1958 yılında Karaman Merkeze bağlı Bayır köyünde doğdu. 1984 yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.  Karaman Ticaret Borsasında meclis ve yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu. Değişik anonim şirketlerde yönetim kurulu başkanlıklarında bulundu. 1997 yılında Karaman'ın ileri gelenleri ile birlikte ile Su Hayrı Hizmetleri Vakfını kurarak suyu olmayan köylere, beldelere içme suyu götürülmesine vesile oldu.  Siyasete Milli Selamet Partisi gençlik kollarında başladı. Daha sonra Refah Partisi il yönetimi ve Fazilet Partisi ilçe başkanlığı görevlerinde bulundu. İlk defa 1989 yılında İl Genel Meclis üyeliğine seçildi. Daha sonra 1994-1999-2004-2009 yıllarında yapılan yerel seçimlerde beş dönem üst üste İl Genel Meclis üyeliğine Refah-Fazilet ve Ak Partiden seçildi. İl Genel Meclisinin birçok komisyonlarında görev aldı. 2009 yılında Vilayetler Hizmet Birliği encümen üyeliğine seçilerek tüm illerimize hizmet etme imkânı buldu. Ayrıca 2007 yılında Ak Partiden 3. Sıra milletvekili adayı oldu. Çok az bir oyla milletvekili olamadı. 2009 yılında Ak Partiden tekrar İl Genel Meclis üyeliğine seçilerek görevine devam etti. 2011 yılında İl Genel Meclis Başkanlığına seçildi.  2011 yılında İl Genel Meclis Başkanı olarak Mevlana Kalkınma Ajansı yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Konya ve Karaman'ın kalkınması için elinden gelen gayreti göstererek sağlıklı projelerin yapılmasına öncülük etti. Karamanımıza yapılacak olan Havacılık Meslek Yüksek Okulunun kazandırılmasında görev alarak, Karaman Havacılık, Eğitim Faaliyetlerini ve Muhtaçları Destekleme Derneği Yönetim Kurulunda görev aldı. 2015 yılında görev yapmak üzere hayır sever vatandaş olarak İl Genel Meclisi tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyet üyeliğine seçildi. Karaman MÜSİAD Şubesi'nin kurulmasında öncü rol oynadı. Mustafa Bayır evli ve altı çocuk babasıdır.