AK PARTİ İL BAŞKANI NAZMİ ÜNLÜ'NÜN BAYRAM MESAJI 
Ak Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Bayramlar, sevginin, şefkatin, vefanın, merhametin, dayanışmanın doruk noktaya ulaştığı günlerdir.
Bu ayda, eller her zamankinden daha çok iyiliğe açıldı. Fakirleri, kimsesizleri gözeterek, düşkünlere yardım ederek yardımlaşmanın ve dayanışmanın, hayırda yarışmanın, yaraları sarmanın, insanların derdiyle dertlenmenin en güzel örnekleri sergilendi. Elimizdeki maddi zenginliği, dilimizdeki güzel söz ve dileği, gönlümüzdeki sevgiyi herkesle paylaştık. Böylece Allah’a karşı kulluk görevlerimizi yerine getirmenin manevi huzuru ve mutluluğu içinde birlik ve beraberlik içerisinde Ramazan Bayramı'na ulaştık. Hepimiz için en özel günlerden biri olan, sevginin doruğa ulaştığı bir bayramı daha idrak ediyoruz.      
Bayramların bayram gibi yaşandığı, barış ve mutluluğun egemen olduğu, savaş, terör ve yoksulluğun geride kaldığı bir dünya için bayramların birer fırsat olmasını diliyor, başta şehit ve gazi ailelerimiz olmak üzere hemşehrilerimin ve tüm İslam Aleminin Mübarek Ramazan Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyor, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.

AK PARTİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI AHMET AKCA'NIN BAYRAM MESAJI 

Ak Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kendine mahsus manevi atmosferi içerisinde yaşayarak tamamlamış olduğumuz bir Ramazan Ayını daha huzur içerisinde geride bırakarak, heyecan ve özlemle beklediğimiz bir Ramazan Bayramına daha kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Bayramlar; sevgi, dostluk ve kardeşlik duygularını geliştirir, küskünlükleri ve kırgınlıkları ortadan kaldırır, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma bilincinin kuvvetlendiği önemli günlerdir.

Bu duygularla başta hemşerilerimiz olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyor; zulümlerin son bulması ümidiyle tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.

KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERİ AYHAN ERENOĞLU'NUN BAYRAM MESAJI 
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Huzuru ve maneviyatı bol, tatlı bir telaş ve hareket içinde geçirdiğimiz Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken,  yüreklerimize ve hanelerimize sevinç, neşe, muhabbet getiren bir bayrama daha erişmiş olmanın da heyecanı içindeyiz.

Dostça ve samimi duygularla, örf ve adetlerin yerine getirildiği, bizi biz yapan değerlerin hatırlandığı özel günlerdir bayramlar. Bayramlar büyüklerle, eş dost akraba ile kutlanırsa anlam ve değer kazanır. Paylaşımlar artar, sevinçler büyür, üzüntüler azalır.  Bayramı bayram tadında yaşamak için büyükler ziyaret edilmeli, gönülleri hoş edilmelidir. Bu niyetle yola çıkacak olan tüm çalışanlarımızın yolculuklarını güzel bir şekilde yapmalarını;  diğer taraftan bayramını görevinin başında geçireceklere de teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum. 

Başta sağlık camiası olmak üzere Karamanlı kardeşlerimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan bayramını tebrik ediyor, sağlık, huzur ve mutluluk temennisi sunuyorum. 

İL GENEL MECLİS BAŞKANI CELALETTİN GÜNGÖRERİN, BAYRAM MESAJI

İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörerin, Bayram Mesajı Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Yayınladığı mesajda “Tüm İslamâleminin bayramını kutlayan Başkan Celalettin Güngörer, Ramazan ayını geride bırakmanın hüznünü ve Ramazan Bayramı’nı karşılamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Başkan Celalettin Güngörer, “Millet olarak toplumsal dayanışmanın ön plana çıktığı rahmet, mağfiret ve kurtuluş ayını geride bırakmanın hüznünü, aynı zamanda sevginin ve hoşgörünün ifadesi olan Ramazan Bayramı’nı karşılamanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. İçerisinde sayısız güzellikleri barındıran bayramlar, insanları birbirine yakınlaştıran, kucaklaştıran ve toplumsal barışı pekiştiren çok anlamlı günlerdir. Karşılıklı sevgi, saygı, hoşgörü ve dayanışma duygularının arttığı bayramlar, birlik ve beraberliğimizi simgeleyen ortak değerlerimizin başında gelmektedir. İyilik ve güzelliklerin filizlendiği bayramlar, aynı zamanda millet olma şuuruna ermenin, bizleri bir arada tutan değerleri geliştirmenin vesilesidir. Bayram sünneti devam ettirilirken, İslam âleminin durumu da akıllardan çıkarılmamalı. Bizler, dünyanın birçok yerinde zulme uğrayan Müslümanların bu bayrama buruk gönülle giren her kardeşimizin hüznünü, acısını da yüreğimizde taşıyoruz. Bu nedenle mübarek Ramazan Bayramı’nda dünyanın muhtelif yerlerinde zorda, darda ve sıkıntıda olan bütün kardeşlerimize dua ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Karamanlı hemşerilerimin olmak üzere tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice bayramlara kavuşmayı, insanlığın barış, huzur ve saadet içerisinde olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ KARAMAN İL KADIN KOLLARI BAŞKANI ÜMİT GÜLİN GÖKSOY’UN BAYRAM MESAJI

AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy; “Bizleri milletçe sevgi ve saygıya yönelten, kırgınlıkların giderildiği, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği Ramazan Bayramı'na ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Ramazan ayı zarfında  büyük bir dayanışma, yardımlaşma örneği sergiledik. Mahallemizde, sokağımızda, şehrimizde yardıma muhtaç olanlarla ekmeğimizi paylaştık; hamdolsun ki bir Ramazan’ı daha hakkıyla idrak ettik.

Ramazan Ayı'nın hepimizde güçlendirdiği manevi anlayış sayesinde, yoksul ve muhtaç durumda olanların yanında olmanın, iftar sofralarını paylaşmanın, dünyada yaşanan yoksulluğa el uzatmanın, sevinçleri olduğu kadar acıları da paylaşmanın önemini daha güçlü duygularla yaşadık.

Bizi birbirimize yakınlaştıran, sevgimizi, dostluk bağlarımızı güçlendiren Ramazan Bayramı bizler için son derece önem taşımaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, barışın hâkim olduğu bayramlara erişmemiz dileğiyle, Karaman’lı hemşehrilerimiz, ülkemiz ve bütün İslam Âleminin Ramazan bayramını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi. 

 

KMÜ REKTÖRÜ PROF. DR. SABRİ GÖKMEN’İN BAYRAM MESAJI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Rektör Gökmen, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Sabrın ve bereketin simgesi olan mübarek Ramazan ayını huzur içerisinde tamamlayarak toplumumuzu kaynaştıran ve kardeşliğimizi pekiştiren Ramazan Bayramı’na kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar kırılan gönüllerin onarıldığı, dargınlıkların unutulduğu, toplumsal barışı ve kardeşliğimizi güçlendiren nadide günlerdir. Ramazan Bayramı vesilesiyle ülkemizin dört bir yanındaki kardeşlerimizin birbiriyle kucaklaşacağına ve birbirimize olan bağlılığımızın daha da artacağına inanıyorum. Bu duygu ve düşünceler içinde başta Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesi olmak üzere tüm Karaman halkının ve milletimizin Ramazan Bayramı’nı kutlar; sevgi, saygı ve kardeşlik duyguları içerisinde sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmelerini dilerim.”

SAADET PARTİSİ KARAMAN İL BAŞKANI ŞABAN ŞAHİN’İN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
Saadet Partisi İl Başkanı Şaban Şahin'in, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. 

Bayramlar birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının en yoğun yaşandığı dönemlerdir. Ramazan ayında oruç tuttuk. Yokluğa sabretmenin, nimete şükretmenin hikmetini anlamaya çalıştık.
Bayramı kutlamaya hazırlandığımız bugünlerde yine tebessümlerimizde acı, sevinçlerimizde burukluk var. İçimizde İslam dünyasında yaşanan acı olaylar var. Komşumuz Suriye’de, Irak’ta, Filistin’de, Doğu Türkistan’da, Mısır’da, Libya’da, Arakan’da, Bangladeş’te, Yemen’de, İslâm diyarlarında zulüm altında inleyen kan gözyaşı döken kardeşlerimizin hüznü var. Yiyecek ekmek bulamadığı için açlıktan ölme tehlikesi yaşayan Afrikalı çocukların endişesi var. Zalim ve alçak bir işgalin sonucu hayatını kaybetmiş yüz binlerce masum Müslümanın acısı var. 
Oysa daha güzel bir dünya mümkün. Sömürü değil adalet, savaş değil barış üzerine kurulu bir dünya mümkün. Bayramların bayram gibi yaşandığı bir dünya Cenab-ı Hak’tan bizlere; gücün değil hakkın hakim olduğu yeni bir dünyanın kurulması için şuurlanma ve çalışma gücü vermesini diliyorum. Bu bayramın İslam aleminin kurtuluşuna vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Bu vesileyle tüm hemşerilerimizin aziz milletimizin mübarek Ramazan Bayramı’nı bir kez daha en içten dileklerimle kutluyorum.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ İL BAŞKANI OKTAY YILMAZ'IN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman İl Başkanı Av. Oktay Yılmaz Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Yılmaz mesajında;

‘’Mübarek Ramazan ayının manevi hazzını, mehabetini ve kutsiyetini ibadetlerle idrak ederek bayrama ulaşmanın gönül huzurunu milletçe buruk da olsa yaşıyoruz.Bir ay boyunca Cenab-ı Allah’ın rızasını kazanmak ve rahmetinden feyizlenmek için tuttuğumuz oruçlardan sonra, bayram günlerine kavuşmak Dünya’nın çeşitli bölgelerinde cereyan eden vahim hadiselere rağmen yine de mutluluk vericidir. Hayırlarla ve güzelliklerle müjdelenen Ramazan ayının kana bulandığı ve Doğu Türkistanlı kardeşlerimize hainler tarafından saldırılar düzenlendiği, işkence yapıldığı tüm berraklığıyla meydandadır. Çin devletinin saldırıları elbette hepimizi derinden etkilemiş ve toprağa düşen şehitlerimizle yüreklerimiz yanmıştır. Bu itibarla Ramazan Bayramı’na büyük bedeller ödenerek ve kayıplar verilerek gelinmiştir. Ayrıca, Millet ve devlet bekası için şehit olan bütün kahramanlara Cenab-ı Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı dileklerimi tekrarlıyorum.Şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin bizim nezdimizde muhterem ve ayrıcalıklı bir yere sahip oldukları tartışmasızdır.
Bu bayramda onlara daha çok ilgi gösterilmeli ve acılarını hafifletmek için her türlü çaba ve özveri mutlaka sergilenmelidir.Dileğim şehit ailelerinin, yetiştirdikleri yiğit evlatlarının eksikliğini en az hissedecek bir bayramı geçirmeleridir.Bayramlar bizi birbirimize bağlayan, kucaklaşmayı ve hatırlamayı önceliğine alan müstesna ve mümtaz bir zamana işaret eder. Küçüklere sevgi ve şefkatle yaklaşıldığı, büyüklerin hürmetle anıldığı ve ziyaret edildiği bayram günlerinin millet hayatında eşsiz bir yeri bulunmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle hemşerilerimin Ramazan Bayramını en kalbi duygularla kutlar sağlık ve mutluluk dilerim.’’ dedi.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI MAHMUT ÜNÜVAR'IN BAYRAM MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Merkez İlçe Başkanı Mahmut Ünüvar Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Ünüvar Mesajında;

"Hepimizi manevi huzura eriştiren mübarek Ramazan ayını uğurlarken, Ramazan Bayramı’na kavuşmuş olmanın mutluluk ve sevincini yaşamaktayız. Bayramlar, vatandaşlarımız arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, dargınlıkların unutulduğu, küslerin barışıp kardeşçe kucaklaştıkları mana yüklü özel günlerdir.Yardımlaşmanın, dayanışmanın, ikramın ve paylaşmanın aziz milletimizin her hanesinde daha da belirginlik kazanması elbette bu bayram günlerinde gerçekleşmektedir.Bayram münasebetiyle dargınlıkların bitmesi, küslerin barışması, dostlukların pekişmesi ve hasretlerin tükenmesi hem zorunlu, hem de doğal bir neticedir.Vatanımızın her yöresinde; gülümseyen yüzler, sevinen kalpler, birleşen eller, dua eden diller eşliğinde kutlanacak bayram günlerinin, Türk milletinin içine düştüğü karanlık ve sancılı süreçten kurtulması için bir başlangıç olmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle aziz vatandaşlarımın ve Türk-İslam coğrafyasının Mübarek Ramazan Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, ihtiyaç duydukları huzur, başarı, hoşgörü ve gelişmişlik seviyesine ulaşmalarını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.’’ dedi.


İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ASIM SULTANOĞLU'NUN BAYRAM MESAJI

Yeryüzünde yaşanılan tüm sıkıntılara rağmen bayramlar;  birbirimizle olan kardeşliğimizi, yakınlığımızı bir kez daha hatırlamamız, bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı ve hassasiyetlerimizi yeniden değerlendirmemiz gereken vesilelerdir.
Başlangıcından sonuna kadar içinde bulunduğumuz manevi iklimle, ulvî hissiyâtın en yoğun yaşandığı Ramazan ayında; idrâkine varılan sabır, kardeşlik ve yardımlaşma duygularının hayatımızın her anında sürdürülebilmesini temenni ederek tüm İslam Âlemi ve eğitim camiamız için Ramazan Bayramının hayırlara vesile olması, birlik ve beraberlik içerisinde sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmek dileğiyle, saygı ve sevgilerimi sunarım.
 


CHP Karaman İl Başkanı Av. İsmail Atakan ÜNVER'in BAYRAM MESAJI

''11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayını huzur içinde tamamlamış bulunmaktayız. Ramazan Bayramı ile de bu mübarek ayı uğurlayacağız. Yüce Allah'tan bizleri, sağlık ve huzur içinde, önümüzdeki ve daha nice Ramazanlara kavuşturmasını niyaz ederim. 

Dini bayramlarımız; dayanışmanın, kardeşliğin ve barışın egemen olduğu en önemli günlerin başında gelmektedir. Büyüklerin ziyaret edildiği, küçüklerin sevindirildiği bayram günleri, milletimizin birlik ve beraberliğinin pekiştirildiği günlerdir. 7 Haziran 2015 seçimlerinin hemen ertesinde mübarek Ramazan ayının gelmesi ve takiben idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı'nın ülkemizdeki siyasi atmosferin de yumuşamasında etkili olduğunu düşünmekteyim. Bu, diyalog ve yumuşama atmosferinin bayramdan sonra da devam etmesini, hükümet kurma çalışmalarının başarıya ulaşarak; halkımızın beklentileri doğrultusunda sorunlarına sahip çıkacak ve çözecek, haksızlıklar karşısında adaleti yeniden gerçekleştirecek, tüm ülke sathında barışı ve kardeşliği yeniden ve sarsılmaz şekilde tesis edecek, içte ve dışta saygınlığı olan, uluslararası camianın itibar ettiği güçlü bir hükümet kurulması yönündeki girişimlerin bir an evvel neticelendirilmesini temenni ediyorum. 

Bu vesile ile tüm hemşerilerimin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyor; daha nice bayramlara sağlık ve esenlik içinde, barış ve kardeşlik duyguları ile ulaşmalarını diliyor; önümüzdeki günlerin ülkemiz, milletimiz ve Karamanımız için hayırlar getirmesini temenni ediyorum,''dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Gençlik Kolları İl Başkanı Yusuf BAŞTUĞ Ramazan Bayramı Mesajı

''Ramazan ayının sağladığı manevi ortam sayesinde kazanılan birlik, beraberlik, dayanışma ve hoşgörü kültürünün hayatımızın bundan sonraki bölümünde de sürdürülmesi huzurlu ve barış içerisinde yaşamamız için son derece önemlidir.
Bayram bir sevinç ve neşe günüdür. Bayram insanları kaynaştırıp bir araya getiren en güzel vesilelerden biridir.  Yüce duyguların coştuğu, sevgi ve saygı hislerinin insanlar arasında canlandığı güzel günlerden biridir. O günde yardımlaşma ve kaynaşma son derece iyidir.
Bu güzelliklerin sadece önemli aylarda ve bayramlarda değil, her anımızda insanlara yansıtmalıyız, yansıtmamız da gerekmektedir. Bizler insana insan olduğu için değer vermeliyiz.
Bu duygu ve düşüncelerim ile;
Hemşehrilerimizin, Ramazan Bayramlarını en içten dileklerimle kutlar, tüm insanlık için barışa, sevgiye, kardeşliğe vesile olmasını temenni eder, sevgi ve saygılarımı sunarım,''dedi.


Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı
  ve Kamu-Sen İl Temsilcisi Ziya HOTAMIŞLI'nın BAYRAM MESAJI
RAMAZAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN

''Hayatımızın her alanını tanzim ederek insanlığı dünya ve ahiret mutluluğuna ulaştırmak için gönderilen son ilahi kitap Kur’an-ı Kerim Ramazan ayında indirilmiştir. Bu ay Kur’an’ın daha iyi ve doğru anlaşılması için eşsiz bir fırsattır. 
Baştan sona nefis, irade ve akıl terbiyesi için oruç tuttuk. Oruçta kazandığımız değerler sene boyunca yaşatılmalı ve muhafaza edilmelidir. 
Ramazan boyunca birlik – beraberlik , kardeşlik , yardımlaşma ruhunu fert ve toplum hayatımızda kökleştirmek için gayret ettik. Bizi esir alan tutum ve davranışlardan sabırla kurtulmaya , ruh ve gönül pencerimizi ilahi ışıkla aydınlatmaya çalıştık. Allahü teala ibadetlerimizi kabul etsin . 
Dünyanın dört bir yanında zulüm altında ezilen soydaşlarımızın, din kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olmasını diliyoruz.
Ramazan Bayramı’nızı kutlar;  Karamanımıza, ülkemize, Türk ve İslam dünyasına hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan dileriz,''dedi.