Dinar İlçesi Park Ala tesisilerinde yapılan ödül  töreni  Mehteran Takımının gösterisi ve  protokolün, halkın ve değişik illerden gelen yarışmacıların katılımıyla başladı.  Programa katılan Karatay Üniversitesinden ve Afyon Kocatepe Üniversitesinden akademisyenlerin sunumu ve İzmir Devlet Orkestrasının seslendirdiği parçalarla devam etti. Hikaye yarışmasına  44 ilden 300 ayrı hikayenin katıldığı ve seçici kurulun 20 ayrı eseri seçtiği ve bu hikayelerin  kitaplaşacağı ifade edildi.

Dinar İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu, düzenlenen şölende yaptığı konuşmada, okumanın bilgiye açılan en değerli kapı olduğunu söyledi. Çocukların dünyasında okumayı bir kültür haline getirmek en önemli vazifelerden birisi olduğunu ifade eden Tahtaoğlu, "İkinci ayağı ise öykü yazma yarışması başlatarak öğrencilerimizi yazmaya da sevk ettik. Amacımız; Öğrencileri duru bir Türkçenin kullanıldığı öyküler yazmaya özendirmek, belirlemiş olduğumuz sevgi temasıyla da sevginin insan  hayatında çok önemli bir değer olduğunun farkındalığını öğrencilerde oluşturmak istedik" dedi.

Program; ödül törenine katılan Kaymakam, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı ve Milli Eğitim Müdürünün ödül kazanan öğrencilere ödüllerini vermesiyle sona erdi. Ödül töreninde ilk üç sıradaki öğrencilere para ödülü, kitap ve madalya verildi. İlk yirminci sıradaki diğer öğrencilere mansiyon ödülleri ve madalyaları verildi.

Bekir Sıtkı Erdoğan Ortaokulu idaresi olarak Ulusal çapta yapılan ve 300 eser arasından yazdığı “Apartman Harbi Ve Son Ateşkes” isimlihikaye ile üçüncü olan öğrencimiz (Bekir Sıtkı Erdoğan Ortaokulu öğrencisi) Abidin Oğuzhan Zeybek’e başarılarının devamını dileriz.