Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesindeki madende mahsur kalan işçilerden Recep Çiloğlu'nun Zonguldak'tan gelen yeğeni Savaş Çiloğolu, amcasının çok tecrübeli olduğunu belirterek, "Amcam daha önce birkaç kez göçükte kaldı. Kendisiyle birlikte yanında çalışan işçileri de kurtardı. Benim amcan bir kahramandır" dedi. 
Ermenek ilçesine bağlı Günüyyurt beldesindeki madende yaşanan su baskınında mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmaları devam ediyor. Madende mahsur kalan işçilerin yakınları umutla gelecek güzel bir haber bekliyor. Maden ocağında amcası Recep Çiloğlu’nun (57) mahsur kaldığını belirten Savaş Çiloğlu, “Amcam Zonguldaklı. Zonguldak Türkiye Taş Kömürleri Kurumu’nda çalışıyordu. 41 yıllık madenci zaten kendisi. 1994 yılında Türkiye Taş Kömürleri Kurumu’ndan emekli oldu. 94 yılından bu yana da Türkiye’nin çeşitli yerlerinde ocak şefi olarak görev yapıyor. Yani 41 yıllık bir madencilik tecrübesi var. Ben amcamın madenciliğini çok iyi biliyorum. Çok tecrübelidir. Daha önce birkaç sefer göçükte kaldı. Hatta kendisini kurtardığı gibi göçüklerde yanında çalışan işçileri de kurtardı. Yani benim amcam bir kahramandır. Buradan da Allah izin verirse aynı şekilde kurtulmasını ümit ediyoruz. Bu göçükleri Türkiye Taş Kömürleri Kurumu’nda çalıştığı sıralarda yaşamıştı. Çok tecrübelidir, ayrıca çok iyi bir eğitim almıştır. Biz umutla bekliyoruz. Zonguldak’tan amcamızı almaya geldik, inşallah sağ salim alır Zonguldak’a döneriz” dedi.

"İŞÇİLERİ YEMEKTE ÖLÜME MAHKUM ETTİLER"
Yeğeni İsmail Gürses’in maden ocağında mahsur kaldığını anlatan Ramazan Erdal ise, “Benim yeğenim mahsur kaldı. Yeğenim evli ve 3 yaşında oğlu ve 2 aylık bir kızı var. İçeriden kurtulup kaçan çocukluk arkadaşım olayları anlatınca kesinlikle burada tek sorumlu işleyiştir, tek sorumlu buranın işverenleridir. İçerideki işçileri yemek sırasında oraya mahkum ederek oradaki insanları ölümüne sebebiyet vermiştir” diye konuştu.

"ELEKTRİĞİ KESİK OCAĞIN MÜHRÜNÜ BOZDULAR"
Damadı maden ocağında mahsur kalan Aziz Varlı da, "Benim 25 yaşındaki damadım içeride kaldı. Evli ve 2 çocuğu var. Bunlara kim fırsat veriyor. Elektriği kesilmiş, elektrik parasını ödeyemeyen bir ocağın, işçinin birini çıkarıp direğin dibine durdurursa, elektrikçinin mührünü bozar, elektriği ocağa verip işçiyi de ocağa sokarsa. Bu ocak 50 gündür çalışmıyordu. 50 gün çalışmayan bir ocağa önce mühendisi, çavuşu iner ve bir araştırma yapar. Daha sonra boşluklardaki sulara bakar, bütün önlemini alır, işçiyi ondan sonra gönderir. Bunlar, bunlara bakmadan bizim çocuklarımızı içeri sokar, bizim çocuklarımızı yetim bırakır. Gelsin bu ocağın sahiplerini keseceğim. Aynen onları da yetim bırakacağım” şeklinde konuştu.