Günahların affedildiği amel defterinin yazıldığı Berat Kandilinde tüm İslam Dünyası ve Türkiye’de olduğu gibi Karamanda da camiiler doldu taştı . Şehrimizin dört bir yanındaki camiilerde ibadetler yapılırken eller semaya af ve beraat için kaldırıldı.

Özdoğan Camiisi de bunlardan biriydi, yatsı namazından sonra cemaat ikram edilen ballı süt ve bisküvi ile ağzını tadlandırdı.

Özdoğan Cami İmamı Osman Taş yaptığı açıklamada :

''İki buçuk yıldır burdayım, iki buçuk yıldır cemeat ballı süt ikramlarını hiç eksik etmiyorlar. Allah razı olsun diyorum, bu yardımlar hiç bir şeye değişilmez ve hiç bir şekilde değer biçilemez. Bunun mükafatını onlar da biliyor, yalnızca bu dünyada değil, ahirette de bu yardımların karşılığını alacaklarını bildikleri için yapıyorlar bu yardımları. Allahü Teala onlara vermiş, saolsunlar cemaatimiz de yardımlarını bizden ve camiilerimizden esirgemiyorlar, teşekkür ediyorum, Allah razı olsun,''dedi. Osman Taş ek olarak;''Ramazan ve Kandil gibi özel günler dışında da ikramlarımız sürekli oluyor, özellikle perşembe günleri ikramlarımız var. Cuma günleri de sabah namazından sonra cemaatimize çorba ikramımız oluyor, iki yıl boyunca Ramazanın her günü etkinliklerimiz oldu, eğer Allah nasip ederse, bu sene de Ramazana kavuşursak bu etkinliklere devam edeceğiz,''diye de ekledi.

 İmam Osman Taş, bütün İslam aleminin ve Karaman halkının kandilini kutlayarak sözlerini bitirdi.