18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri'ni Anma programı Karaman'da da törenlerle kutlandı.

İlk olarak Anıt park'ta çelenk koyma ile başlayan program akabinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı, Şehitlik ziyareti ile devam etti.
Programa Karaman Valisi Murat Koca, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çokdinç ve protokol katıldı.
Günün anlam ve önemini  belirten bir konuşma yapıldı. Konuşma'da;'' Bugün 18 Mart Çanakkale Zaferi  ve Şehitleri'ni Anma günü Türk milleti açısından tarihlere destan olarak geçmiş bir gündür. Vatanın bekası uğruna hayatından bir parçasını veren Gazilerimizle gurur duyuyoruz. Eli kınalı yavrularını  asker ocağına gönderip,telefon çaldığında ‘’başın sağolsun’’ sesini duyunca ‘’ Vatan sağolsun’’ diyen anne babalar bu vatan sizinle gurur duyuyor size minnetdardır.’’
Şehitlik’teki program Kuran-Kerim Okunması , İstiklal Marşı, Şehitlik defterinin okunması, Saygı atışı ve Şehitlik ziyareti ile son buldu.
Vali Murat Koca’nın bir başka programa gitmesinden dolayı,  Şehitlik Defterine yazdığı yazıyı Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım okudu. Vali Koca’’ Aziz şehitlerimiz, vatanımız, milletimiz ve şanlı bayrağımız uğruna canlarını feda eden siz şehitlerimiz sayesinde, güzel yurdumuzda hür olarak yaşayan bizler sizlere şükran ve minnet duygularımızı sunmak için birkez daha huzurlarınızdayız. Bizlere bıraktığınız yurdumuzu korumak ve gelecek nesillere aktarmak bizim en temel görevlerimizdendir. Her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmış, bu cennet vatanımızda birlik beraberlik, onur, huzur, güven içinde yaşadığımız için sizlere minnetdarız. 18 Mart Şehitler günü münasebeti ile ülkemiz ve milletimiz için kendi canını veren siz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, ruhlarınız şad olsun diyorum.’’
Şehit Annesi Herkezi Duygulandırdı
Programa katılan ve oğlunun mezarı başında ağlayan anne herkezi duygulandırdı. Şehitlik ziyareti sırasında hıçkırıkları duyan asker ve vatandaş sesin olduğu yere doğru yöneldi. Bir şehit annesinin oğlunun mezarı başında ağladığını duyanlar ise gözyaşlarına hakim olamadı. Anneyi teselli etmek ise askerlere düştü.