Amatör Olta Balıkçıları Derneği üyeleri bir hafta sonrası yine onlarca balığın hayatını kurtarıp, suç aletlerini de yaktılar! Yapılan operasyon tek tek fotoğraflanıp, ayrıca video görüntüleriyle de halkın göz önüne serdiler.

Karaman'da Jandarma ekipleri ile brilikte Amatör Olta Balıkçıları Derneği ağ ile kaçak balık avlayan kişilere operasyon düzenledi.

2000 metre uzunluğunda ağ, yaklaşık değeri 4.000 TL civarında

Jandarma kollukları ile Karaman Amatör Olta Balıkçıları Derneği üyeleri bir hafta sonra baraj gölünde kaçak ağ gerildiği ihbarıyla hemen baraja gittiler. Ekipler baraj kenarında yaptıkları araştırmada yaklaşık 2000 metre uzunluğunda ki ağı tespit ettiler. 

Amatör Olta Balıkçıları Derneği Başkanı Necip Bezmez, Dernek üyeleri ile birlikte Baraj Gölüne atılmış haldeki kaçak ağ botla toplanarak balıklar tek tek kurtarılıp tekrar yaşam alanları olan suya bırakıldı.

Jandarmayla birlikte ağ operasyonunu yapan Amatör Olta Balıkçıları Derneği üyeleri adına konuşan Eyüp Evci, kimsenin Karaman'da ki baraj göllerine gelip kaçak ağ atmasına müsaade etmeyeceklerini kararlılıkla ifade ederken;'' Genelde Çumra tarafından geliyorlar, mavi reno marka, diğer rakam grubu alınamayan 42 plakalı bir arabayla gelmişler. Biz gece gündüz demeden kararlılıkla bu avlanmaya asla izin vermeyeceğiz. Buradan sesleniyoruz, sakın ağ atmaya kimse cesaret edip Karaman'a gelmesin,''dedi.

Yağmur altında ıslanmalarına ve üşümelerine rağmen Karaman'da amatör balıkçılığın gelişmesi için uğraşan kahraman balıkçılar a bu konuda da yrıca duyarlı olan kolluk kuvvetlerine teşekkür ederken, yapılanın bir katliam olduğunu söylediler.