Karaman Devlet Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoğlu, İdari ve Mali Hizmetler Başkanı Hüseyin Karasüleymanlıoğlu, Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Orhan Fesçekoğlu, KMÜ Sağlık Yüksek Okulu Prof. Dr. Ali Şahin, KMÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fevzi Kılıçel ile çok sayıda sağlık çalışanı, öğretim görevlisi ve sağlık yüksekokulu öğrencileri katıldı.

Programda ilk olarak meslektaşları adına konuşan, Devlet Hastanesi Dâhiliye Servisinde görev yapan Hemşire Sema Kebude hemşire olarak hissettiklerini, mesleği ile ilgili düşündüklerini samimi bir dille aktardı.

Hastane Yöneticisi Op. Dr. Orhan Fesçekoğlu ve Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoğlu ‘da sağlık hizmetlerinde hemşirelerin rolü, önemi ve mesleki sıkıntıları ile ekonomik ve sosyal  haklarının iyileştirilmesi hakkında yaptıkları konuşmalarda hemşireler haftasını kutladılar. 

KMÜ Sağlık Yüksek Okulu Prof. Dr. Ali Şahin’de “Hemşire” isimli şiirini okuyarak programa katıldı. 

KMÜ Sağlık Yüksek Okulu Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi ve Türk Hemşireler Derneği Karaman Şubesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayşe Sonay Türkmen  “ Hemşirelerin Vardiyalı Sisteme Yönelik Düşünceleri” konulu yapmış olduğu anket çalışmasının sonuçlarıyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Akdeniz Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Saliha Hallaç’ın Konferansı İlgiyle Dinlendi

Hemşirelik Haftası Kutlamaları çerçevesinde programa katılmak üzere İlimize davet edilen Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Saliha HallaÇ ’ta  “ Bir Sağlık Çalışanı Olarak Hemşire; Ya Benim Sağlığım ”konulu konferans verdi. Dinleyiciler tarafından oldukça beğenilen ve ilgiyle dinlenen konferansta bilimsel,  entelektüel ve sosyal manada hemşirelik mesleğine değinildi. Hemşire olarak nasıl mutlu olunacağı, hemşirenin hayata dokunuşu ve bir hemşirenin hayatında mesleğinin ne kadar yer kapladığı konusunda örnekler verildi. 

30 Yılını Dolduran Hemşirelere Ödül Verildi.

Kutlama Programında ayrıca Karaman Devlet Hastanesinde mesleğinde 30 yılını dolduran 15 ebe ve hemşireye ödülleri verildi. Eskiden hemşirelerin kullandığı ve hemşireliğin sembolü olarak kabul edilen kep şeklindeki plaketler büyük beğeni topladı.

Hemşireler Haftasına özel hazırlanan pasta kesimi merasiminin ardından Sağlık Yüksek Okulu Öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisi ve kokteyl ile program sona erdi.