KMÜ Genç Araştırmacılar Topluluğunun daveti üzerine Karaman’a gelen sunucu, haber spikeri ve yazar Asım Yıldırım, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrencileriyle keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. 
 
Karamanoğlu Mehmetbey Salonunda 1 Kasım Perşembe günü saat 15.00’te düzenlenen etkinliğe Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karataş, Prof. Dr. Kemal Esengün ve Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, üniversitenin akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

2003 yılında Türk Dil Kurumu ve Karaman Valiliği tarafından düzenlenen “Türkçeyi en iyi kullanan Televizyon Programı Sunucusu” ödülünü alan Asım Yıldırım son zamanlarda haber programının ardından “Bir yudum hikâye” başlığında okuduğu tarihi ve sosyal içerikli hikâyelerle medyada çok fazla yer aldı. Yıldırım KMÜ’de yaptığı söyleşide de hikâyeleriyle duygulu anlar yaşattı.

Yıldırım söyleşisinde ilmin önemini Fatih Sultan Mehmet’e ait şu hikâyeyle örnekledi: “Fatih ilk medreseyi yaptırdığında bir bakar öğrenciler de hocalar da ayaklarının çamuruyla geçmektedir. Medreseyi yaptırdığı zatı çağırır ve kapının girişini gösterir, şu girişe bir çukur kazdır, üzerine de bir mazgal koy. Öğrenciler de hocalar da ayağının çamurunu oraya silsin, der. Ben öldüğümde mezarıma kabir toprağımı değil de burada biriken toprağı koyun. Belki yaptırdığım ilk medresede ilim öğrenen ve öğretenlerin ayağındaki toprak mahşerde şefaatçim olur, der.” 

Söyleşi, Yıldırım’ın okuduğu kendine ait “Cennetim Olur musun?” şiiriyle son buldu. Ardından Asım Yıldırım’a katkılarından dolayı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Esengün tarafından plaket takdim edildi. Etkinlik sonunda Yıldırım, öğrencilerin yoğun ilgisi ile kitaplarını imzaladı.