Karaman Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Kurumumuz  tarafından il merkezindeki Hürriyet Mahallesi, Mümine Hatun Mahallesi ve Ahmet Yesevi Mahallelerine yönelik “Biz Size Geliyoruz” Projesi hazırlanmıştır. Projemiz 1 yıl sürecek olup proje paydaşlarımızla toplantımızı gerçekleştirdik. İlk seminerimizi Ahmet Yesevi Mahallesinde ikamet eden anne-babalarla Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda yapılmıştır.  “Biz Size Geliyoruz” Projesi ile Hürriyet Mahallesi, Mümine Hatun Mahallesi ve Ahmet Yesevi Mahallelerinde ikamet eden anne-babaların ilköğretim ve orta öğretim çağındaki çocuklarına daha etkili ana babalık yapabilmeleri için  “Aile İçi İletişim”, “Anne- Baba Tutumlarının Öğrenci Başarısına Etkisi”, “Şiddet”, “Ergenlik”, “Taciz” ve “Madde Bağımlılığı” gibi konularda bilgi verilip farkındalık oluşturmak amaçlanmaktadır. 
Anne babalarda oluşacak bu farkındalık sayesinde çocuk ve gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları, akademik ve sosyal alanda başarılı, kendine güvenen, yaratıcı özellikleri ön plana çıkan ve insan sevgisiyle dolu bireylerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir.
Karaman Rehberlik ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde yürütülen “Biz Size Geliyoruz” Projesine destek veren paydaşlarımız ve görev alanları şu şekildedir:
Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü; okul ortamlarında toplantı imkânının sağlanması,
Proje kapsamındaki mahallelerin muhtarları; hedef kitle ile buluşmanın sağlanması ve yer temini,
Karaman İli Müftülüğü; camilerimizde de Proje kapsamında ele alınan konuların eşgüdümlü olarak işlenmesi, 
Karaman İl Emniyet Müdürlüğü; Proje kapsamında ele alınan konularda ilimize ait sayısal verilerin yorumlanması ve ihtiyaç duyan velilere psikolog desteği, 
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü; ihtiyaç duyan velilere psikolog desteği,
Kamu Hastaneler Birliği; psikolog desteği sağlayarak çeşitli etkinlikler, seminerler ve sohbetler oluşturarak proje amacını sağlamak.”denildi.