Karaman Eğitim-Bir-Sen Şubesinin düzenlediği, Genç Kitabevi, Yurtsever Petrol ve Karaman Gündem sponsorluğunda, gazeteci, yazar  Abdurrahman Dilipak ;''Türkiye'de Özgürlükler ve Yeni Anayasa Süreci'' konulu konferansını gerçekleştirdi.

 

Yunus Emre Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, KMÜ Rektörü Prof.Dr. Sabri Gökmen, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Bayır, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Kasım Aydoğdu, Ali ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Erkan, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, İl Müftüsü Nuri Değirmenci diğer daire amirleri, Eğitim-Bir-Sen üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Memursen İl Temsilcisi Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir selamlama konuşmasında her zaman özgürlüklerin destekçisi ve takipçisi olduklarını ifade ederken, kamuda başörtüsü özgürlüğü için on milyon imza kampanyasında büyük bir katılımla destekçi bulduklarını, bundan sonra görevin siyasilerin olduğunu kaydetti.

 

Dilipak'ın hayatının okunmasından sonra Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak konuşmasında ;"Zalim babanız da olsa onun karşısında olunuz. İslam’ın birinci şartı kelime-i tevhid, birincinin birinci şartı ise özgürlüktür. Haksızlığa karşı susmak özgürlük değildir. Özgürlük keyfilik te değildir. Özgürlük algımız da geliştirmeliyiz. Cumhuriyet ne demektir? Halkçılık mı? Hayır, Cumhuriyet çoğunlukçuluk demektir.  Yapılan anayasa sivil değildir? Sivil demek siyasi olmayan demektir. Yahu yeni anayasayı siyasiler hazırlıyor. Siyasi bir adam sivil gibi siyasi anayasa hazırlıyor. Sivil anayasanın arkasında dik duracak irade, dik duracak halk olmalalıdır. Bir ülkede ne kadar çok anayasa varsa insanlar o kadar kısıtlanır" diyen Dilipak, bazı ülkelerin hiç anayasasının olmadığını vurguladı.

Türkiye'de anayasa yapmanın zorunlu bir iş olmadığını dile getiren Dilipak, şu görüşleri paylaştı:

"Ben Türkiye’de yapılacak yeni anayasayı kabul ediyorum. Darbe anayasasını istemiyorum. Gündemdeki anayasa sürecini destekliyorum. Günümüzde yeni bir kelime çıktı sivil anayasa. Sivil anayasayı devlet yapmaz halk yapar ancak yeni yapılacak anayasaya sivil anayasa diyorlar. Anayasanın çok kısa ve öz olması gerek." Dedi.

Konferansın sonunda katılımcıların yazılı ve sözlü sorularına cevap verdi.

Dilipak en son 10 yıl önce çıkardığı kitapları stantda gördüğünde şaşkınlıkla ''bu kitapları nerden buldunuz'' diyerek katılımcılara kitaplarını imzaladı.