Bizler medeniyet ufku olan bir sendikanın fertleriyiz.

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası bu yıl okul temsilcileriyle 5. İstişare toplantısını Demosan Otel’de gerçekleştirdi. Toplantıya Şube Yönetim Kurulu, İl Divan Kurulu, Kadınlar Komisyonu İlçe Temsilcileri de katıldı.
Kahvaltıdan sonra 18 Mart  Çanakkale Şehitleri anma sunusuyla başlayan programda Şube Başkanı Yunus Özdemir bir selamlama konuşması yaptı.

Konuşmasında Özdemir,  “Bizler Eğitim-Bir-Sen olarak büyük bir ailenin, medeniyet ufku olan bir sendikanın fertleriyiz. Üyelerimizin her biri bizler için değerlidir. Üyelerimizin derdi ve sevinci hepimizindir.  Bu bilinç bizi daha fazla birbirimize kenetlemektedir. Büyük bir camia olmamız, bazen üyelerimize ulaşmada  zorluk çekebiliyoruz. Üyelerimize ulaşma konusunda okul, kurum temsilcisi olarak sizlerin önemi büyüktür. Ayrıca işyerlerimizdeki üyelerimizin sorunları ile yakından ilgilenelim, şubemiz ile işyerlerimiz arasında köprü olalım.”  dedi.

Toplu sözleşme sürecinin yasaya dönüşmesi aşamasında sıkıntılı bir süreçten geçildiğini belirten Özdemir: “Toplu sözleşme süreci tüm memurlar için önemli bir süreçtir. Bu yasanın bir an önce çıkması önemli ancak düzgün bir şekilde çıkması, sendikaların elini güçlendirecek şekilde çıkması daha önemli. Çünkü bu yasa yıllardır mücadele ettiğimiz ve beklediğimiz bir yasa. Bu yasayla yıllarca masaya oturulacak ve memurların özlük haklarının iyileştirilmesi için çaba harcanacak.” dedi.

Şube Başkanı Yunus Özdemir’in konuşmasından sonra Şube Teşkilatlanma Sekreteri Recep Gedikli sendika çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Recep Gedikli okul temsilcilerinin sendikacılıktaki  önemine değindikten sonra temsilcilerin okullarında yapmaları gereken çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İl Divan Kurulu Üyesi  Cahit Suci de yaptığı konuşmada toplu sözleşme yasasındaki sendikanın elini zayıflatan  bazı hususlar üzerinde durarak yasanın bir an önce çıkarılmasının çalışanlar açısından önemine değindi. Ayrıca Karaman’da da yetkili olmanın gereğini vurguladı.

Eğitim-Bir-Sen İLKSAN temsilci adayı Tugay Koçak da İLKSAN’ın kötü yönetildiğini, İLKSAN seçimlerinin önemini  bir sunuyla anlattı.

Toplantı işyeri temsilcilerinin istek ve önerilerinin alınmasıyla sona erdi.