Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün konu ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında;
“Bilindiği üzere Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarımız Sayın M.Habib Soluk Karaman’ı ziyaretinde ulaştırma yatırımları konusunda önemli müjdeler vermişti. Bunlardan birisi de Karaman-Ereğli Yolunun duble yol kapsamına alınması ve çalışmaların hızlandırılması olmuştur.

Karaman Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan ihracat miktarının artması, Mersin Limanına Karaman-Ereğli Yolu’ndan ulaşılması, Ereğli Şeker Fabrikasına taşınan pancarın bu yolla taşınması, Ayrancı ilçemizdeki mermer ocaklarının faal çalışması, önümüzdeki yıllarda özellikle burada Güneş Enerjisi konusunda ciddi yatırımların yapılacak olması gibi gelişmeler dikkate alındığında Karaman-Ereğli Yolunun bir an önce bölünmüş yol standardında hizmet vermesi zarureti ortaya çıkmaktadır.

Her ne kadar Hükümetimizin 2023 Programında bu yolun duble yol yapılması yer alsa da, Karaman Milletvekilleri olarak yürüttüğümüz girişimler sonucunda bu yolun vakit geçirmeksizin yapımına başlanmasına karar verilmiştir.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım, Konya Karayolları Bölge Müdürlüğü sahasında olan yollardan sadece Karaman-Ereğli Bölünmüş Yolunun yeni bir yatırım olarak programa alınması ve ihalesinin 2013 yılında yapılması talimatını vermiştir.

Bu gelişmelerin, ilimize ve bölgemize ekonomik alanda katkılar bulunacağına inanıyor, başta Bakanımız Sayın Binali Yıldırım olmak üzere emeği geçen herkese Karaman Halkı adına teşekkür ediyorum.” dedi.