Karaman Valiliği himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilecek olan Sağlıcakla Kal projesi protokol imza töreni yapıldı.
06 Mart 2013 Perşembe günü saat 14.00’de Valilik Toplantı Salonunda Vali Murat Koca'nın başkanlığında gerçekleştirilen protokol imza törenine Cumhuriyet Başsavcısı M. Kemal Çokdinç, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Vali Yardımcısı V. Muammer Balcı, Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım, kamu  kurum ve kuruluş müdürleri ile öğrenciler katıldı.

2012 yılında bir lisede 450 öğrencinin katılımıyla başlayan proje bu yıl 6 lise ve 2 ilköğretim okulunda 2068 öğrencinin katılımıyla devam edecektir. Bu projeyle gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, potansiyellerini gerçekleştirmelerine imkan sağlaması,  gençler arasında ortak bir amaç etrafında birlikte çalışmanın ve sosyal uyumun güçlendirilmesi, gençlerin aileleriyle ve toplumla iletişimlerinin  daha sağlıklı hale getirilmesi, gençlerin özgüvenlerinin, duyarlılıklarının ve yaşadıkları topluma aidiyet duygularının geliştirilmesini amaçlamaktadır. 

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Asım Sultanoğlu'nun açılış konuşması ile başlayan törende Vali Murat Koca yaptığı konuşmasında: “Bu gün, güzel hizmetlere vesile olacağını düşündüğümüz toplumsal bir projenin protokolünü imzalayacağız. Farklı alanlarda hizmet veren dört kurumumuz ilimiz, ülkemiz ve insanlık için faydalı işler yapmak üzere bir araya geldiler. 

Milli Eğitim Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü,  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü kurumlar arası işbirliği ve dayanışmanın güzel bir örneğini sergileyerek birikimlerini, emeklerini insanlığın hayrına sarf edecekler

Üstelik bu kurumlar rutin yapmaları gereken işlerin yanında fazladan mesai harcayarak yeni işler ve faaliyetlere de talip oluyorlar. Bu kurumlar, öğrencilerimizi  hastalarla, yaşlılarla, ihtiyaç sahipleriyle buluşturacaklar. Onların müşküllerini giderecekler. Öğrencilerimiz, tertemiz elleriyle onların kalplerine dokunacaklar.  Sorumlu bir birey olmanın şuuruna erecekler.  Bir başkasına yardım etmenin hazzını duyacaklar. İnsanlık sınavının beş şıklı bir testten daha fazla seçenek taşıdığını  öğrenecekler. Bir yarım gülümsemeye vesile olmanın bütün soruları doğru cevaplamaktan daha doğru olduğunu öğrenecekler. Bir “sağolasın evladım” sözünün en uzun paragraf sorusundan daha çok anlam taşıdığını görecekler.

Gençlerimiz, yönlendirme ve yardım faaliyetleriyle, akran çalışmalarıyla, şiirleriyle, tiyatrolarıyla, şarkılarıyla insanlık kubbesinde hoş bir sadâ bırakacaklar. Bu vesileyle gönüllü toplum hizmeti  yürütmek için bir araya gelen kurum amirlerimizi, çalışanlarını, bu projede emeği geçen herkesi ve özellikle öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Sözlerimi bu güzel projenin adıyla bitiriyorum:  Hepiniz 'Sağlıcakla Kal'ın ”dedi.

Vali Murat Koca’nın konuşmasının ardından Sağlıcakla Kal Projesinin protokolü proje ortakları olan kurum amirleri tarafından imzalandı. Proje kapsamında hasta yönlendirme faaliyetleri, akran eğitim faaliyetleri, hasta ve yaşlılara gazete ve kitap okunması, müzik ve şiir dinletisi, tiyatro gösterisi, köy okullarına yardım faaliyetleri, çocuk ve gençlik haftası kutlama etkinlikleri gibi etkinlikler gerçekleştirilecektir.