Asıl olan " SUÇ " denilen davranışları ortaya koymak değil, bizce önemli olan bu davranışların oluşmaması için neler yapabileceğimizdir..


İlimizde 'Suç Önleme Projeleri' adı altında başlatılan ve birçok ile, hatta tüm Türkiye geneline örnek olacak çalışma büyük bir hızla devam ediyor. 

Projelere Karaman'da büyük destek;
Projeler başta Karaman Valiliği bünyesinde, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Karaman Belediyesi, Karaman Emniyet Müdürlüğü, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası, Karaman Barosu gibi kurumların desteği ve öncülüğünde başladı.

Bunun yanı sıra sanayicilerimizden, Anı, Bifa, Karsa, Şimşek Bisküvi ile Saray Holdingde projelere destek vererek çalışmaların ne kadar önemli olduğunun göstergesi de oldu.

Müge Anlı'dan da Büyük Destek; 
Ünlü yapımcı sununucu, Müge Anlı'da Tatlı Sert Programında hem 2 Mayısta, hem de 10 Mayısta ki programında, projeleri tanıtarak, sonuna dek bu örnek projenin destekçisi olacaklarını ifade etti.

Porojelere destek ve katılım çığ gibi büyüyor!
Projelerin  http://www.suconlemeprojeleri.com/ sitesi üzerinden takibi yapılarak, yine site üzerinden başvuru üzerine yapılmaktadır. Projelerin tanıtılmasıyla birlikte internet sitesi yeni açılmasına rağmen her geçen gün Karaman'dan ve tüm ülkemizin çeşitli yerlerinden giren ziyaretçilerle çığ gibi büyümeye devam ettiği öğrenildi.


Projeler Hakkında
Proje amaçlarına göre kısım kısım ayaklardan oluşmakta İlk olarak, ''Suç Önleme Projeleri Yarışıyor, daha sonra, Geçmişinden ve Geleceğimden Kaybettiklerim, üçüncü ayakta ise, Önleyici Güvenlik Araştırmaları Sempozyumu'' gerçekleştirilecek..
http://www.suconlemeprojeleri.com/ sitesinde projeyle ilgili olarak açıklamalar ise söyle;


''Geçmişten bugüne kadar baktığımızda tarihi süreç içerisinde toplumlar, birbirleriyle olan ilişkilerini bazen kendi aralarında belirledikleri kurallar çerçevesinde, çoğu zaman sosyal normlar ve yasalar üzerinde sürdürme çabası içerisinde olmuşlardır. Bazı zamanlar toplumun beklentileri bireyin ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma gelmiştir. Karşılanamayan bu ihtiyaçların ortaya çıkması özellikle kalabalık toplumlarda bireyin sosyal statüsünün farklılığından meydana gelmektedir. Toplumun bireye yönelik amaçları bireyin sosyal statüsüne göre uyuşmazlık gösterdiği takdirde anomi eğilimi görülmektedir. Bundan sonra da birey suç işlemiş, suç işleyen birey toplum karşısına çıkmış, toplum bu davranışların nedenini araştırmış ve bu durum ayrıca kriminologların araştırma konusu olup üzerinde teoriler üretilmiştir.

Böylesi araştırma konularından ve üretilen teorilerden daha ziyade "Suç Önleme Projesi" adı altında yapmış olduğumuz bu çalışmada suç ve suçu önlemeyle ilgili bugüne kadar yapılmış ve halen yapılmakta olan çalışmaların, araştırmaların dışında kendimize faklı bir bakış açısı getirerek çerçevemizi genişletip suç ve suç unsurlarına bakışımızda ve çözümlemelerimizde alternatif yollar üzerinde emin adımlarla ilerlemeye başladık ve bu alanda toplumun her kesimi ile güç birliği oluşturmayı hedefledik.

Ülkemizde suç önleme çalışmaları yeni yeni sistematik olarak ele alınmaya başlanılmış ve bu konuda özellikle kolluk kuvvetlerince özgün veya uyarlanmış proje ve faaliyetler yürütülmektedir.  Günümüze kadar özellikle problem odaklı veya proaktif polislik yaklaşımları çerçevesinde toplum destekli polislik hizmetleri bahsedilen proje ve faaliyetlerle yürütülmüştür. Ancak proje veya faaliyetlerin gerek teori (fikir) gerekse uygulama çalışmaları kolluk tarafından yürütülmüş ve asıl hedef kitle olan diğer toplumsal aktörlerin suç önleme çalışmalarında ki uygulamaların fikir aşamasında yeterince yer almadığı değerlendirilmektedir. Diğer toplumsal aktörlerin öneri ve görüşleri ile hazırlanacak olan suç önleme programlarının sahiplenilme ve daha başarılı uygulanma imkânı yüksek olacaktır. Başka bir deyişle toplumsal aktörlerin güvenlik ile ilgili gördükleri eksiklikler ve hissettikleri algının nedenlerinin doğru tespit edilmesi, yapılacak çalışmaların en doğru yöntemle yapılmasını sağlayacaktır,''denilmektedir.


Suç Önleme Projeleri Yarışıyor Hakkında;

Toplumda yaşamakta olduğumuz problemler ve suçların önlenmesinde; her bir bireye üzerine düşen görev ve sorumluluklarının olduğunu hatırlatmak; toplumun her kesiminden tüm aktörlerin katılımını sağlayarak, farklı kişi, grup ve mesleklerden farklı bakış açıları yakalayabilmektir.


Toplumda yaşamakta olduğumuz problemler ve suçların önlenmesinde; her bir bireye üzerine düşen görev ve sorumluluklarının olduğunu hatırlatmak; toplumun her kesiminden tüm aktörlerin katılımını sağlayarak, farklı kişi, grup ve mesleklerden farklı bakış açıları yakalayabilmek amacı ile hazırlanan  “Suç Önleme Projeleri Yarışıyor” isimli proje çerçevesinde;

1- Tüm kurum ve kişilerin katılımına açık, asayiş suçlarını önleyici projeler yarışması düzenlenecektir.
2- Akademisyenler, STK temsilcileri ve alanında uzman kolluk yetkililerinden oluşan değerlendirme komitesi tarafından incelenen projelerden dereceye girenler ve yayınlanmasında fayda görülenler tespit edilecektir.
3- Suçun önlenmesi konusunda iki günlük panel düzenlenecek ve dereceye giren projeler yapılacak panelde ödüllendirilecektir.
4- Dereceye giren ve yayınlanmasında fayda görülen projeler kitap halinde yayınlanacaktır.

Proje Ödülleri;
1.ye 5.000 Tl,
2.ye, 2.500 Tl,
3.ye, 1.000 Tl.

Dafa fazla ayrıntı ve bu önemli projeye katılmak için http://www.suconlemeprojeleri.com/ sitesine ziyaret etmeniz yeterli olacaktır.