Orta Anadolu şehri Karaman’ın çevresindeki tüm bağlantı noktalarının buluşmasıyla medeniyeti adeta yaşamaya başladığını ifade eden Türedi, bu yollarla günümüzde kalkınma hamlesinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın da bu yatırım ve hizmetlerde son yıllarda önemli bir aktör olarak rol üstlendiğine vurgu yaptı.

1250-1487 yılları arasında Anadolu'da hüküm sürmüş olan beyliklerden biri olan atalarımız büyük Karamanoğlu Beyliği, Anadolu'da yaklaşık 230 yıl hüküm sürerken, Karamanoğulları tarihinin, 500 yıldan bugüne kadar en çok bir ivme kazandığı dönemin, günümüzde Bakan Elvan’ın önemli bir konumda bu hizmetlerle mücadele ve özveriyle çalışmasının da büyük bir emeği olduğunun altını çizdi.

BİZLERDE DESTEKLEMELİYİZ

Ak Parti Karaman Milletvekili Aday Adayı Fatih Türedi, “Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve hükümetimiz ülkemiz adına büyük hizmetler yürütmektedir.

Bakanlar Kurulu ile uyumlu bir şekilde yurdumuzda tüm yatırım ve hizmetler ağı, özveriyle sürdürülmektedir. Elbette kabinede ve yurdumuzun önemli bir yükü olan Ulaştırma sorunları da Bakanlık olarak değerli büyüğümüz sayın Bakanımız hemşehrimiz Lütfi Elvan tarafından takip edilmektedir. Sayın Bakanımız bu görevi ile siyasette ülkemiz ve memleketimiz adına hizmet çitasını yükselltiği gibi büyük bir deneyim ve tecrübesini de beraberinde pekiştirmiştir.

Karaman’ımıza bakıldığında ise sadece partimize gönül verenler değil, tüm sivil toplum örgütleri, ve diğer partilere gönül vermiş binlerce vatandaşımız sayın Bakanımızın “Karaman” deyince yüreğinin apayrı attığını görmektedir.

Ancak Karaman olarak bizlerde sayın Bakanımıza yürütmüş olduğu bu ağır yükün altında yardımcı olmamız da kaçınılmazdır. Bu bağlamda, Karamanımızın gelişimi, büyümesi ve kalkınması, diğer illerle olan rekabet ve büyüme sürecinde yer alabilmesi için de bizlere önemli bir sorumluluk düşmektedir. Bu benim naçizane kişisel kanaatimdir.

Çünkü Karamanlı olarak, bir bütün olarak gelişim ve büyüme adına üreteceğimiz her proje sayın Bakanımızın da bu anlamda çalışmalarını kolaylaştıracak ve destek vermesi de sanıyorum hiç zor olmayacaktır.

Şimdi önümüzde zor bir süreç bizleri bekliyor. Benim seçim sürecinde aday adaylığında yapmış olduğum kendimce tespitlerim ülkemizin menfaati adınadır. Bu manada “Ç.A.B.A.M.I.Z”ı özetlerken, Çözüm süreci, Anayasa Değişikliği, Başkanlık Sistemi, Ak Parti’nin sivil toplum kuruluşları ile entegrasyonu, Israrla Paralellerle Mücadele süreci ve zulme karşı dimdik ayakta durabilmek,  inanıyorum ki Türkiye’mizin ufkunu daha da açacaktır.

Şimdi yaklaşan genel seçimlerde “tek yürek tek millet” bizler bu hizmet yolunda talip olduk. Sayın Bakanımızın yeni kabinede de görev alacağından kuşkum da yoktur.

Bizlerde bu seçim süreci ve sonrasında bu alanda sayın Bakanımıza Karaman olarak bir yol haritası çıkarmalı ve Karamanın kalkınması için yön vererek büyük bir destek vermeliyiz. Yoksa sadece sayın Bakanımızın  gözüne, sözüne, eline, diline bakmayla değil, bizler onun işlerini kolaylaştıracak ve çözümünü de basit hale getirecek Karaman’ın kalkınma haritasını önlerine sunmak zorundayız.  Bu sayede sorunların çözümü de daha reel ve aktif halde yaygın hale gelecektir.

Ayrıca bu hizmet yolunda aday adaylığım sonunda bu görev bize nasip olursa, sayın Bakanımızın yüküne omuz vermek için bu göreve de talibiz. Bir sevdayla yüreğimizde beslediğimiz, büyüdüğümüz, ekmeğini aşını yediğimiz bu topraklarda Karamanımız için kim hizmet adamı olarak seçilirse seçilsin bizler desteğimizi bugünkü tazelikte devam ettireceğiz.