Cenk, yaptığı açıklamada, dünyanın farklı milletlerinin karşı karşıya geldiği Çanakkale'de, bugün dünya milletlerinin barış ve kardeşlik duygularını pekiştiren bir abide, millet için de ayrıca bir onur, gurur ve şeref abidesi olduğunu dile getirdi.

Çanakkale'nin bu vatanın canı pahasına nasıl korunduğunun, bu ülkenin nasıl kurulduğunun en müşahhas örneklerinden biri olduğunu dile getiren Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Milletvekili Aday Adayı Cahit Cenk, şunları kaydetti:

"Millet olarak yokluk içindeyken bile 'Çanakkale Geçilmez' dedirten sağlam bir inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız. Çanakkale'de ortaya konulan bu sarsılmaz vatan sevgisi, millet olma bilinci en büyük zenginliğimiz ve gücümüzdür. Aydınlık geleceğimizin teminatı dün olduğu gibi bugün de bu ruh ve inançtır. Birlik, beraberlik ve bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek için Türk tarihine iman ve mücadele ruhuyla nakşedilmiş bu zafer, dünya milletlerine de, bu milletin ebediyete kadar her türlü badireyi aşan bir iradeye haiz olduğunu ispatlayan eşi benzeri olmayan bir örnek olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, Çanakkale şehitlerini, topraklarımızı kanlarıyla yoğuran tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anarken, şehit ailelerimizin devletimize ve milletimize emanet olduğunu, bu emanetlere daima sahip çıkacağımızı belirtir, fedakar halkımıza saygı ve şükranlarımı sunarım."