Ak Parti İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısına Karaman Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli, AK Parti İlçe Başkan yardımcısı Kenan Çelik, Kadın Kolları Başkanı Emine Şimşek, Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Cemal Dinçay, diğer partililer, basın mensupları hazır bulundu.

 Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ederek, Ak Parti’den Karaman Belediye Başkanlığına aday adayı olan  Ertuğrul Çalışkan konuşmasında;

”Rabbim içimizden bir kişiye nasip edecek, nhayırlısı olsukime nasip ederse hepsinin çok daha iyi mücadele edeceklerine inannıyorum. Gönülden de başarılar diliyorum. Benim Belediye başkanı adayı olamamın sebebi Karamanımıza vizyon kazandırmak, marka şehri yapma adına talib oldum. Ben bu şehir ve yapılan işlerin tek başına yapılacak bir iş olduğuna inanmıyorum, bir ekibin bir takımın bir birliktelik ruhunun, beraber düşünmenin beraber hizmet etmenin güzel olduğuna inanan bir insanım, ortak akıl kullanmaktan yana olduğuna inanan bir insanım. Takım ruhu olması gerekir. Ortak akılı devreye sokacağız. Sahada da, alan da da bir arada olmalıyız ki, hedefe ulaşabilelim. 3 dönem il genel meclisi başkanlığı yaptım. Projelerde yer aldım. Özel idarenin oluşumu, Köydes  projesinde vardım. Proje ofisinin oluşumunda bulundum.O dönemde 10 milyon kaynak geldi, bu şehirde yapamayacağımız hiçbir şey yok,bunu biliyorum.Her alanda ayrı bir deneyim kazandım, elimizi taşın altına birlikte koyacağız.Başaramayacağımız iş yok, vebal taşıyoruz ve tüm bilgi,birikimim,tecrübem ile belediye başkanlığına aday adayı oldum. Karaman her şeyin en güzelini hak ediyor,”dedi.

Ertuğrul Çalışkan'ın konuşmasının tamamını aşağıda ki videodan izleyebilirsiniz.