Ensar Vakfı Karaman Şubesi  seçmeli dersler ile ilgili din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri ile dönem sonu değerlendirme ve istişare toplantısı yaptı.


Toplantı Nihat Karaçam Hocanın Kur’an-ı kerim tilaveti ile başladı. Sonrasında Şube Başkanı Ali Bağcı Hoca bir selamlama konuşması yaptı. Başkan Bağcı vakfın çalışmaları hakkında kısa bilgiler vererek İmam-Hatip neslinin daha nitelikli olması gerektiğinin önemini vurguladı. Vakıf Sekreteri Cahit Suci Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerinin seçmeli derslerin daha fazla öğrenci tarafından seçilebilmesi için büyük bir gayret içinde olunması lazım geldiğini söyleyerek bu konuda vakfın hizmet binasında her hafta atölye çalışmalarının yapıldığını ifade etti. 

Sosyal Bilimler Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Abdurrahman Kurt Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri Platformu (DKAP) çalışmaları hakkında bilgiler verdi. DKAB öğretmenlerinin muhakkak bu platforma üye olmaları gerektiğini belirterek paylaşımlardan yararlanabileceklerini söyledi.

Karaman Lisesi Müdür Başyardımcısı Zeki Tuman Hz. Peygamberin Hayatı dersi müfredatının iyi hazırlanmasına karşin ders kitabının alel acele yazılmış izlenimi verdiğini ifade ederek konu anlatimlarinda seçilen bazi hadislerin öğrenci seviyesinin üstünde olduğu ve kimi hadisleri günceli yansıtmadığını ve konularla ilgili verilen resimlerin doğru seçilmediğini vurguladı. Konu başlıklarının tespitinin olumlu olduğunu ancak içeriğin başlığa göre zayıf kaldığının altını çizdi.

İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Nihat Karaçam ise Kur’an-Kerimin öğretim metotları üzerinde durarak uyguladıkları yöntemin faydalı sonuçlar doğurduğunu ve bu yöntemle öğrenmenin daha kolay olduğunu belirtti.

Sonrasında söz alan DKAB Öğretmenleri karşılaştıkları sıkıntıları ifade ederek çözüm önerilerinde bulundular.
Karaman DKAP sözcülüğüne Ertan Er Hocanın seçilmesinin ardından DKAB Öğretmenleri değerlendirme ve istişare toplantısı arabaşı ikramıyla sona erdi.

Ayrıca vakıf yöneticileri yaptığı katkıdan dolayı Taştan Atış Bey’e ve salonu tahsis ettiği için Özel Başarı Kolejine çok teşekkür ettiler.