İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’na proje ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi veren Muhammed Uğur, “Proje kapsamında, 17 farklı lisede okuyan 45 öğrenci, 27 farklı enstrüman kullanarak, 40 değişik tarihi ve turistik mekanda Çanakkale Türküsünü seslendirdi. Amacımız Çanakkale gibi maneviyatı yüksek olan böyle bütünleştirici bir değeri, lise çağındaki öğrencilerimize hatırlatmak. Bunu da onların en çok tercih ettiği iletişim dili olan müzikle yapmak istedik. Onlara Çanakkale’yi kendilerinin bildiği bir dille ifade etmelerine olanak sağlamış olduk" dedi.

Okul Müdürü Özgür Koca, çalışmalarının 5 günde 82 farklı ülkeden 150 bini aşkın kişi tarafından izlendiğini belirterek “Farklı liselerden öğrenciler Çanakkale Türküsünü seslendirdiği için ortaya çıkan mozaik Çanakkale’deki inanç birlikteliğinin de bir yansıması oldu. Çanakkale’yle alakalı farkındalık oluşturduk. Proje ile gençlerimiz fırsat verildiği zaman değerlerine nasıl sahip çıkabileceğini, bunu kendi bildikleri yöntemlerle nasıl Çanakkale’yi, maneviyatlarını ifade edebileceklerini göstermiş olduk.” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu projede yer alan tüm öğrenci ve öğretmenleri tebrik ederek Çanakkale’de yaşanan zorlukların ortaya çıkardığı ruhu yaşatacak bütün çalışmaların geleceğimize uzanacağını belirtti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Sultanoğlu, çalışmaları dolayısıyla tüm ekibe teşekkür etti.