Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (CEKUD) Karaman Gönüllü İl Temsilcisi Veteriner Hekim Süleyman Çelik 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı.

“Bu gün Dünya Çevre Günü,

İçerisinde yaşadığımız, havasını soluduğumuz, suyunu içtiğimiz, yaşamamız için her türlü hizmeti bize sunan çevremizin kıymetini dillendirdiğimiz, önemini belirttiğimiz, ama hoyratça, ama lüzumsuzca sömürdüğümüz, kaybetmeyelim dedikçe kaybettiğimiz bir bir dünyada yaşıyoruz 8 milyar insan olarak.” Diye başlayan açıklamada 18. yüzyıldan itibaren başlayan sanayi devrimin yaptığı çevre tahribatına dikkat çekilirken, varoluş gayesini, değerlerini, Özünü unutan insanoğlu’nunda çevreye daha fazla tahribat yaptığının altı çizildi.

“Kainatı Yaratan Allah, bize çevreyi emanet etmiştir. Yaratılmışların en şereflisi olan insana “benim yeryüzündeki halifem”  demiştir. Bize düşen çevre emanetine sahip çıkmaktır.

“Kıyametin kopacağını bilseniz elinizde fidan var ise onu dikin” diyen Peygamber tüm hayatında sade yaşamı, temizliği ve mükemmel ahlakı ile bizim için örnek bir çevrecidir” denilen açıklama “Çevre günü dolayısıyla çağrımız; şudur ki;  Çevre bilinci en küçük ayrıntısına kadar insanlığa özümsetilmeli, Doğal yaşamı özendirecek çalışmalara ağırlık verilmeli, yaratılış gayesini bilen, israf etmeyen, ettirmeyen, kanaatkar, sevgiyi bilen nesiller yetiştirilmelidir.

Unutmayalım çevre bizim içindir, geleceğimiz içindir, sevgiyi bilenler çevresini korurlar.” cümleleriyle sona erdi.