Karaman’ın Taşkale Beldesinde ikamet eden 50 yaşındaki Mustafa Aytürk, 2006 yılında icat ettiği çay demleme makinesi ile görenleri şaşırtmaya devam ediyor.

Belde Belediyesinde işçi olarak çalışan evli ve 3 çocuk babası Aytürk, geliştirdiği çay demleme düzeneği ile kasaba halkından da bu buluşu ile takdir görüyor.

3 çocuk abası Mustafa Aytürk bu icat yapmaktaki amacını belirterek;
“2 çocuğum yıllar önce Karaman’a okumaya giderdi. Eşim de yanlarında beklerdi. Ben burada Belediyede çalışıyor evde yalnız kalıyordum. Sonraları her sabah ve akşam çay demlemek bana zor geliyordu. Bunun için mesaim bitince arta kalan zamanlarımda hazır komutla çay demlemek için fikir geliştirdim. Önce birçok çeşitli elektrikli ve araç gereçlerden mobilya aksamı içerisinde sistemi kurdum.


Zamanlama ayarı, termostat, ışığa duyarlı sensör açma kapama düğmeleri, ve otomobil silgeci de dahil bu araç ve gereçleri kafama uygun şekilde tasarladım. Sonra bu hale geldi. Ben dışarıdayken ister telefonla arayarak, ister zaman ayarı yaparak makinem önce çalışıyor. Sonra çayı attığım bölmeden otomatik sistemle kaynayan çaydanlığa döktüğüm çay ilave ediliyor. Böylece hem çay demleniyor hem de işlerim kolaylaşıyor. Bu sayede kısa zamanda çay hazır hale geliyor. Bu düzeneği anlattığımda önceleri inanamadılar. Ama sonra bu kasabada herkes alıştı. Bunun bana maliyeti de 400 TL kadar oldu.”dedi.