01 Nisan 2015 Çarşamba günü İlbank Macunköy tesislerinde gerçekleştirilen teslim törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, Vali Murat Koca, Milletvekilleri, illerden gelen temsilciler, İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu ve yetkililer katıldı.

Teslim töreninde bir konuşmaya yapan Çevre ve şehircilik Bakanı idris Güllüce, İstanbul Çağlayan adliyesinde gerçekleşen hain saldırı sonucu şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’a Allahtan rahmet, geride kalan ailesine ise sabırlar diledi. Bakan Güllüce konuşmasının devamında İller bankası tarafından İl özel idarelerine teslimi yapılacak olan çöp toplama araçları ve çöp konteynırlarının hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Daha sonra 48 şehrimize 150 çöp toplama aracı ve 7 bin 500 çöp konteynırlarının anahtarları il temsilcilerine teslim edildi.

Tören sonrasında ilimize de 4 adet çöp toplama aracı tahsis edilirken Vali Murat Koca teslim töreninden sonra yaptığı konuşmada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ilimize hibe edilen ve İl Özel İdaresine teslimi yapılan 4 adet çöp toplama aracının ilimize hayırlı olması temennisinde bulundu.