5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Çevre ve Şehircilik Müdürü Hüsamettin Bayram ile beraberindeki heyet Vali Murat Koca’yı Makamında ziyaret etti.
 Haziran 2013 Çarşamba günü saat 14.00’de gerçekleşen ziyarete; Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüsamettin Bayram, Müdür Yardımcısı Mehmet Kaya, Şube Müdürleri, Müdürlük Personeli ve öğrenciler katıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüsamettin Bayram ziyarette yaptığı konuşmada: “1972 yılından beri her yıl 5 Haziran’ın Dünya Çevre Günü olarak kutlandığını belirterek, Çevre günü kapsamında yapılan etkinlikler hakkında Vali Koca’ya bilgi verdi.
Vali Murat Koca ise 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutlayarak, konuşmasında: “Dünyada kuraklık, çölleşme, küresel ısınma, susuzluk ve bazı canlı türlerinin yok olması gibi birçok çevre sorunu yaşanmaktadır. Bu ortak sorunların çözüme kavuşturulması ve gelecek nesillerimize yaşanabilir bir çevre bırakmak için herkese görev düşmektedir. Özellikle küçük yaşlardan itibaren çocuklarımıza çevre duyarlılığını kazandırmalı, doğayı koruyarak, zenginleştirerek gelecek nesillere daha yeşil, daha temiz bir çevre bırakabilmek için bütün kamu kurum ve kuruluşlarımızın hassasiyet göstermelidir. Temiz bir çevre için, görevli ve sorumlu kamu kurum ve kuruluşları da çevreyi kirletenlere karşı gerekli yasal işlemleri yapmalı, bu konuda ihmal ve müsamaha göstermemelidir. Herkes üzerine düşen görevi yerine getirdiğinde daha temiz, daha yaşanabilir bir çevre beraberinde gelecektir.”dedi

Vali Koca konuşmasının ardından, İstiklal İlkokulunda eğitim görmekte olan, temiz bir çevre için çaba sarf eden, çevre duyarlılığına sahip üç öğrenciyi ödüllendirdi. Ziyaret hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.