Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün konu ile ilgili yazılı bir basın açıklamasında bulundu. Akgün;

“Karamanımızın ekonomik ve sosyal gelişmesini sağlamak amacı ile ulaşım alt yapısını güçlendirecek projelere büyük önem veriyoruz. 

Özellikle bu yıl Ereğli Alt Geçidi Projesi, Organize Sanayi – Ereğli Yolu Duble Yol Projesi, Konya – Karaman Sıcak Asfalt Çalışması, Karaman – Ereğli – Bucakışla Yolunun İhale Edilmesi, Sarıveliler – Alanya Yolunun Tünelle Geçiş Projesinin İhale Edilmesi gibi yapılan çalışmalarla ilimizin ekonomik ve sosyal açıdan gelişmiş bir olması için yaptığımız çalışmalar devam etmektedir.

Ulaştırma alanında Karamanlı Hemşerilerime 2 müjdeyi daha vermek istiyorum.

Birincisi. KARAMAN-MERSİN YOLU SERTAVUL GEÇİDİNİ TÜNELLE GEÇECEK OLAN PROJENİN ÇALIŞMALARINA KARAYOLLARI BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNCE BAŞLANMIŞ BULUNMAKTADIR. PROJE ÇALIŞMALARININ TAMAMLANMASINDAN SONRA YATIRIM PROGRAMINA ALINMASI İÇİN GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDECEKTİR. SERTAVUL İSTİKAMETİNİ TÜNELLE GEÇECEK OLAN PROJE GERÇEKLEŞTİĞİNDE KIŞIN SIK SIK BU YOLUN KAPANIP ULAŞIMIN AKSAMASI GİBİ OLUMSUZLUKLAR ORTADAN KALDIRILACAKTIR.
İkinci olarak,MUT YOLUNDAN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNE KADAR BİR GÜZERGAHTAN GEÇECEK OLAN KARAMAN ÇEVRE YOLU PROJESİNİN, PROJE İHALESİ 12 HAZİRAN 2012 TARİHİNDE GERÇEKLEŞMİŞ OLACAKTIR. PROJE ÇİZİLDİKTEN SONRA YAPIM PROGRAMINA ALINMASI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEKTİR.
Bu çalışmaların Karamanımıza büyük katkı vereceğine inanıyor, emeği geçen herkese Karaman Halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.