Cumhuriyetimizin 90 yıl kutlamalarında Karaman’da CHP İl Örgütü, bayramı coşku içinde kutladı.
Yaklaşık 500 kişinin Atatürk Parkı alanını doldurması ile Cumhuriyet Şölenine dönen kutlamalara CHP İL Başkanı Ahmet Ertuğrul’ın Anıt’a çelenk takdim etmesi ile başladı. Günün anlamına ilişkin şiirler ve Andımızın okunmasının ardından ayyıldızlı bayraklarla Cumhuriyet sloganı atan partililer ve vatandaşlar saygı duruşu ve istiklal marşı okuyarak coşkuyu artırdı.
CHP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Kağnıcı, katılan herkese teşekkür ederken, törende parti örgütü adına bir konuşma yapan CHP Karaman Belediye Başkan Aadayı Merih Ünver; “Bağımsızlık; hem devletin, hem toplumun, hem de kişinin bağımsızlığını içerir. Bu bağımsızlıkların “Halkın Egemenliğini” öngören kavramı ise“CUMHURİYETTİR”.
Gerek ulusal mücadele, gerekse devrimlerin gerçekleştirildiği Cumhuriyet dönemi sürecinde yoğun bir dirençle karşılaşılmıştır. 
Ülkemizde yaratılan yapay kaos dönemleri sonucunda ortaya çıkan Askeri Yönetim dönemlerinde aydınlanma ve demokrasi adına ne varsa ezilmiş, bu sisli ortamlar gerici ve rejim düşmanı odaklar kendileri için müsait bir gelişme ortamı bulmuşlardır.
Günümüzde Cumhuriyetin hak ve özgürlüklerinden yararlanarak ve uluslararası destekle devleti yönetme durumuna gelmişlerdir. Bu gelinen noktada ulusal çıkarlar değil, Global sermayenin menfaatleri ön planda tutulmuş, Siyasi İktidar bu hizmeti karşılığında rejimin temel ilkelerini, demokrasiyi ve Cumhuriyet’i ortadan kaldırma yolunda sonsuz destek almıştır.
Büyük ve onurlu mücadeleler ile kazanılan Cumhuriyet ve değerlerini yasaklı bayramlarla kutlamak durumunda bırakıldığımız bu günlerde Cumhuriyetimizin demokratik rejim ile birlikte daha güçlü olabilmesi için hukukun üstünlüğüne, insan hak ve özgürlüklerine, kadın erkek eşitliğine ve daha fazla demokrasiye ihtiyaç vardır. Cumhuriyet bize Dünya Milletlerinin onurlu bir üyesi olma bilincini kazandırmış olup, bu bilinçle hareket etme zorunluluğumuz vardır. Bu, Cumhuriyet’i emanet olarak bırakanlara karşı borcumuz yeni nesillere karşı sorumluluğumuzdur. Bu bilinç ve sorumlulukla, çağdaş, demokratik, laik ve bağımsız Türkiye özlemiyle Cumhuriyetimizin 90.Yılı kutlu olsun.”dedi. Partililer daha sonra parti binasına doğru yürüyerek meydandan ayrıldı.