Ünver açıklamasında “7 Haziran 2015’te yapılacak Milletvekili Genel Seçimlerinde Partiyi Karaman’da temsil edecek milletvekili adaylarını belirlemek için 29 Mart Pazar günü hâkim gözetiminde ve il genelindeki tüm üyelerimizin katılımı ile önseçim yapacağız. Genel Merkezimizin Karaman’da milletvekili adaylarımızın önseçimle belirleneceği yönündeki kararından sonra, Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği takvim çerçevesinde önseçim hazırlıklarında son aşamaya gelindi. Bu kapsamda Merkez ilçemiz dâhil olmak üzere tüm ilçelerimizde ilçe seçim kurulları tarafından, partili üyelerimizin de katılımı ile “önseçim ilçe seçim kurulları” oluşturuldu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Genel Merkezimizce tutulan kayıtlara göre, önseçimde oy kullanma hakkına sahip üyelerimizin listesi askıya çıkarıldı ve kesinleşti. Bu listeleye göre İlimiz genelinde oy kullanma hakkına sahip 3005 üyemiz bulunmaktadır. Son aşama olarak sandık kurulları da oluşturuldu. Artık bu Pazar günü üyelerimiz, tüm ilçelerimizde ayrı ayrı kurulacak sandıklara giderek, hakim gözetiminde, özgür iradeleri ile partimizin milletvekili adaylarını belirleyecekler. Pazar günü yapılacak önseçimde birbirinden değerli 3 aday adayımız, 7 Haziran seçimlerinde partimizi Karaman Milletvekili Adayı olarak temsil edebilmek için üyelerimizin karşısına çıkacak. Aday Adaylarımız; Uygar Talay (Eczacı), Zernişan Girgin (Emekli Öğretmen) ve Mustafa Cem Kağnıcı (Kimya Mühendisi)’dır.

Hiçbir partinin uygulamaya cesaret edemediği bu yöntemi, yani hâkim gözetiminde önseçim yöntemini uygulayan tek parti Cumhuriyet Halk Partisidir. Hatta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da İzmir 2. Bölge’de önseçime girme kararı almıştır. Bu Pazar günü tüm Türkiye’de 1 milyona yakın üyemiz sandığa giderek, milletvekili adaylarımızı özgür iradeleri ile belirleyecek. Bu durum, bizim için bir gurur vesilesidir. Biz ülkemizde demokrasinin gelişimi için öncelikle partilerin demokratik olması ve parti içi demokrasinin işletilmesi gerektiğine inanıyoruz. CHP olarak bu anlamda diğer siyasi partilerden ayrıldığımızı ve demokrasiyi içselleştirerek yaşayan bir parti olduğumuzu gururla ifade etmek istiyorum. Bizim partimizde eğer önseçim, aday yoklaması veya temayül yoklaması yapılması yönünde bir karar alınmışsa sandıklar, sandık başında açılır ve herkes sonucunu öğrenir. Bazı partilerde olduğu gibi, sandıklar Ankara’ya götürülmez. Yine bazı partilerin yaptığı gibi birilerine bir şeyler soruluyormuş, halkın, üyenin ve STK’ların fikri alınıyormuş gibi yapılması, sonra da aday adaylarının kaderinin liderin iki dudağının arasından çıkacak söze endekslenmesi, demokratik siyaset veya parti içi demokrasi değildir. Bu olsa olsa demokrasicilik oyunudur. Tabi ki bunlar, o partilerin kendi tercihidir. Bu konudaki değerlendirmeyi kamuoyumuz yapmaktadır ve yapacaktır da. Ancak halkımız bilmelidir ki yazılı kuralları olmayan bu uygulamaların hiç birisi, parti içi demokrasi olmadığı gibi, toplumun siyasi hayatın demokratikleşmesi özlemini karşılayacak uygulamalar da değildir. Üyenin iradesi, bizim partimizde her zaman için saygıyla karşılanır. O nedenle demokrasi ve demokratik siyaset denilince akla, Cumhuriyet Halk Partisi gelir. Umarız önseçim yöntemi, diğer partiler tarafından da ileriki seçimlerde uygulanarak demokrasimizin gelişmesine katkı verilir.

Bu bağlamda tüm üyelerimizi 29 Mart Pazar Günü, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda saat 08:00 da başlayacak önseçimde, başka hiçbir partinin üyelerine tanımaya cesaret edemediği bir hak olan “önseçimde oy verme hakkı”nı kullanmaya davet ediyorum. Tüm aday adaylarımıza başarılar dilerken, Önseçim sonucunun aday adaylarımız, partimiz, Karamanımız ve Türkiyemiz için hayırlı olmasını temenni ederim.” dedi.