CHP Karaman Kadın Kolları Dünya Kadınlar günü ile ilgili basın açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada;''Ülkemizin,partimizin ve basınımızın değerli emekçileri;
Bu yıl Dünya Emekçi Kadınlar gününün 102.yılı.
Aradan geçen süre içerisinde,dünyada ve ülkemizde kadın hakları konusunda önemli gelişmeler olmuştur. Ancak üzülerek ifade etmeliyiz ki istenilen düzeye gelinememiştir.

Çünkü Türkiye’de son verilere göre,kadınlarımızın %26’sı çalışırken,bunun %11’i ücretsiz aile işçisi,kadına özgürlük sağlayan çalışma,yalnızca %15’i için söz konusu.

Devlette üst düzey yöneticilerin %93’ü erkek,%7’si kadındır.Anayasa referandumundan sonra,yüksek yargıdaki kadın oranı %32 den %3’e düşürülmüştür. Atanan 73 Fakülte Dekanının sadece 11’i kadındır.

Eğitim adına elde edilen tüm kazanımları cumhuriyete borçluyuz. 21.Yüzyılda dünya devletleri ile yarışabilmenin koşulu iyi bir eğitim sistemidir.

CHP,zorunlu-kesintisiz-8 yıllık ilköğretim sisteminin pedagojik ilkelere,ülkemizin gerçeklerine ve çağdaş uygarlığın gereklerini karşılamaya en uygun sistem olduğu görüşündedir.

Türkiye,zorunlu eğitim süresini 12 yıla çıkarmalı;ama bunu göstermelik biçimde değil,gerçekten yapmalıdır.

AKP’nin 10 yıllık iktidarında %1400 artan ve artmaya devam eden kadına yönelik şiddet,toplumun ekonomik ve sosyal açıdan geldiği durumu açıkça ortaya koyan en önemli göstergedir.

Bu ülkemiz adına utanç vericidir.

CHP,son Tüzük Kurultayında,cinsiyet kotasını %33’e,gençlik kotasını %10’a yükseltmiştir.

Bütün kadın ve gençlerimizi ülkenin geriye götürülmesine karşı durmaya ve sorumluluk almaya çağırıyoruz.''dendi