ERKUNT Traktör’ün, üreticilerin emeğine dikkat çekmek amacıyla düzenlediği “Çifti Bayramı” Karaman’da kutlandı.
Karaman Merkeze bağlı Çakırbağ köyü yakınlarındaki alanda düzenlenen Çiftçi Bayramı Etkinliklerine Vali Murat Koca, Akk Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Öztiryaki, KTSO Başkanı Mustafa Toktay, Borsa Başkanı Ekrem Baştuğ, siyasi parti il başkanları, belde belediye başkanları ve çiftçiler katıldı.


Türkiye'nin ilk yerli tasarım traktörlerini üreten Erkunt Tarım Makinaları Sanayi A.Ş, adına Genel Müdür Yardımcısı, Tolga Saylan, geleneksel olarak kutladığı Çiftçi Bayramı şenliklerinde Karaman Çiftçilerle buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Saylan;
“Bugüne kadar bir çok il gezdik. Bayramımızı kutladık. Karaman’da bu organizasyon gerçekten harika oldu. Siz değerli üretici ve çiftçilerimizin yüzlerinin gülmesi bizleri daha da gururlandırdı.”dedi.

Müzik eğlence programı öncesi, Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu ve Ak Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün’de çiftçilerin bir kez daha kaynaşmasında emeği geçtiği için Erkunt Traktör firmasına teşekkür ederek, tarımın önemine vurgu yapan açıklamalarda bulundu.


    Akgün, Türkiye’nin 2023 hedefinde, yurt dışına yaptığı 500 milyar dolar ihracat ile dünya ekonomileri arasında saygın bir konuma geldiğini belirterek; “ Hükümet olarak gerçekten planlı ve programı çalışmalar yapıyoruz.”dedi.
Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, “İhracatlarla yurt dışına açılarak adından söz ettiren ve çiftçiye desteğiyle tanınan traktör üreticisi Erkunt, Çiftçi Bayramı kutlamalarında yine bizleri yalnız bırakmadı. Hepinizin çiftçi bayramını kutlar, bol ve bereketli yağışlar dilerim.”dedi.
GRUP KAŞIKS COŞTURDU
Çiftçi Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında sahne alan ve geçtiğimiz sezon Yetenek Sizsiniz Yarışma Programında yarı finale kadar yükselen Grup Kaşıks’ın müzik etkinlikli gösterileri ise, protokol üyeleri ve çiftçilere keyifli anlar yaşattı. Grup üyesi Hüseyin İnci’nin bir çiftçi ile kaşık atışması da büyük beğeni topladı.
Çiftçilere yönelik promosyon ürünlerinin tanıtımı için çeşitli tarım firmaları da bu bayramda stant açtı. Üyelik forumları ve promosyon ürünleri dağıtıldı. Konya’lı Şerife’nin Çiftçi Bayramında, konserin ardından yemekler ikram edildi. Ayrıca akşam saatlerine kadar alanda bulunan yeni model Erkunt Traktörler çiftçilerin tanıtımına sunuldu.