ÇOCUKLARIMIZ UMUTLARIMIZ YARINLARIMIZ PROJESİ BAŞLADI 
Karaman İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Çocuklarımız, Umutlarımız, Yarınlarımız’ projesinin tanıtımı yapıldı.
Piri Reis Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, daire müdürleri, emniyet mensupları ile öğretmenler katıldı.
Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı  (ÇOGEP) kapsamında, Karaman İl Emniyet Müdürlüğü’nce yürütülen ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün işbirliği gerçekleştirilecek olan ‘Çocuklarımız, Umutlarımız, Yarınlarımız’ projesinin tanıtımı yapıldı.
Toplantının açılışında konuşan Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Aydın Söğütlü projenin amacı konusunda bilgi verdi.
Daha sonra Emniyet Müdürü Mehmet Şahne yaptığı konuşmada, “ÇOGEP projesiyle ilgili bu ikinci faaliyetimiz oluyor. Geçen yıl gelecek sizlerle gelecek projemiz büyük ilgi gördü. Hatta ulusal kanallarda bu projemizle ilgili reklâmlar yapıldı. Bu yıl devamıyla birlikte Gençlik merkezilerimizde özellikle seçilmiş 80 tane hedef öğrenciye eğitim amaçlı, toplumda sorunlar yaşayan çocuklarımızı eğitmek amacıyla bu yılki projemizi hayata geçireceğiz. Bu projede bize destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’da, “Eğitim uzun süreçli bir iştir ve bu uzun süreçli işte bütün kurum ve kuruluşlara önemli görevler düşüyor. Karaman’a geldiğimden bu tarafa bu örneğin en belirgin faaliyetini gösteren Emniyet teşkilatımız. Biz erdemli davranışları çocuklarımıza kazandırırken bizimde bu tarzdaki güvenlik odaklı projelerde yer almayı önemsiyoruz. Emniyetimizin geçen yıl ve bu yıl yaptığı proje hakikaten çocuklarımız için son derece yararlı sonuçlar doğuruyor. Geçen yıl uygulanan projenin örneğini ben kendi çocuğumda gördüm. Bu sebeple bu tür projelerin çok kıymetli olduğunu düşünüyor ve kurum olarak desteğimizin devam edeceğini belirtmek istiyorum” dedi.
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise,” Çocuklarımız, Umutlarımız ve Yarınlarımız projesi; Karaman İl Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün ortak bir projesidir.
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak bizler bu proje kapsamında, Ermenek’te Gençlik Liderlerimiz ve Eğitmenlerimiz doğrultusunda gençlerimize resim, müzik, ebru, karakalem, kaligrafi, halk oyunları gibi eğitimlerin verilmesini planlamaktayız. Bu verilen eğitimlerin sayesinde gençlerimize hem eğitici hem de keyif verici vakit geçirmelerini sağlamak amaçlarımız arasındadır.
Karaman’da yine Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden ve yapımı biterek gençlerimize daha donanımlı bir şekilde hizmet veren Gençlik Merkezimiz bu iş birliği protokol sayesinde, hem fiziki olarak hem de faaliyetlerimiz açısından her türlü etkinliği yapmaya müsaittir.
Bu yüzdendir ki, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak gençlerimize hep birlikte bir ekip olarak sonuna kadar destek vermeye hazırız” diye konuştu.
Proje tanıtımı, yapılan sunumun ardından verilen koytely ile sona erdi.
“ÇOCUKLARIMIZ UMUTLARIMIZ YARINLARIMIZ” PROJESİ NEDİR?
Bilindiği üzere ilimiz“Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı” kısa adıyla ÇOGEP’e;2014 yılında Emniyet Müdürlüğümüzce hazırlanan, hedef kitlesi anaokulu, ilkokul 1 ve 2’nci sınıf öğrencileri olan “Gelecek, Sizinle Gelecek”  projesi ile dahil olmuştur.
2015 yılında da Karaman Emniyet Müdürlüğü olarak hazırlayacağımız proje için;
-Toplumsal değer ve normları çocuklarımıza nasıl öğretebiliriz?     
-Dezavantajlı çocuklarımıza ve gençlerimize, toplumsal normlara uyum göstermeleri için kendi imkanlarımız dahilinde nasıl destek olabiliriz? Soruları üzerinde durulmuştur.
Konuyla ilgili olan;İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü ile görüşmeler yapıldıktan sonra hazırlayacağımız projede “sağlıklı toplumsal uyum” kavramının ana tema olarak kabul etmemiz gerektiğine karar verdik.
Aldığımız bu karar doğrultusunda, Emniyet Müdürlüğümüzce “Çocuklarımız Umutlarımız Yarınlarımız” isimli ÇOGEP projesi hazırlanmıştır ve Projenin maliyeti ÇOGEP programı dahilinde karşılanacaktır. 
“Çocuklarımız Umutlarımız Yarınlarımız” projesi kurgulanırken, ana temamıza uygun olarak, 3 ayrı hedef grup belirledik.
Birinci Hedef Grup
Birinci hedef grubumuz; Toplumsal kontrol mekanizmalarından olan değer ve normların, sistemli olarak öğretildiği ilk yer olan okullarımızda eğitim gören,4-6 yaş aralığındaki toplam 2190 anasınıfı öğrencisini hedef grubu olarak belirledik.
Bu hedef grubumuza, birinci aşamada; 
Anasınıflarında Toplum Destekli Polislerce bilgilendirme sunumları yapılacak, ardından eğitici materyal olarak hazırlanan polikartların ve boyama kitaplarının dağıtımı yapılacaktır.
Dağıtılacak olan Polikartlar; öğrencilerin, okulu ve doğayı temiz tutması, kullandığı malzemelere zarar vermemesi,  oyuncaklarını arkadaşlarıyla paylaşması, kendinden küçükleri koruyup kollaması gibi olumlu davranışlar ile çocukların “tanımadıkları kimselerle konuşmaması, sokağa yalnız çıkmaması, tanımadığı kişilere kapıyı açmaması, araçta emniyet kemerini takması, 110,112 ve 155 in hangi durumlarda aranacağı” gibi kişisel güvenlik tedbirlerini içermektedir.
Öğrencilerin olumlu hareketleri yaptığının tespit edilmesi veya bu hareket ve davranışlar ile ilgili sorulan sorulara doğru cevap vermeleri halinde Polikartlar öğretmenlerimiz tarafından öğrencilere verilecektir.
Ayrıca öğrencinin kazandığı kartın boyama kitabındaki karşılığını bulup boyaması sağlanarak Polikartlarda verilmek istenen olumlu mesajların pekiştirilmesi sağlanayacak ve yine birinci aşamada projeye katılan öğrencilerin tamamına polikimlik ve polirozet hediye edilecektir.
İkinci aşamada ise ödüllendirme sistemine geçilecek;
30 polikartı ilk tamamlayan her okuldan 15’er öğrencinin ve başlarında sınıf öğretmenlerinin katılımı ile Polisevinde toplam 550 kişinin bir araya geleceği Bahar Şenliği düzenlenecek,
Şenlikte: ilizyonist ve palyaçolar çocukları eğlendirirken, bilgilerini tazeleyici sorular sorarak, eğitimlerin kalıcı olmasına katkı sağlayacaklardır. Şenlikte çocuklara balon, Polirobot Şapkası ve tişörtü hediye edilecektir.
30 polikartı tamamlayan her okuldan, 20’şer öğrenci Polisaat ile ödüllendirilecektir.
İkinci Hedef Grup
İkinci hedef grubumuz; Sosyo-ekonomik imkanları kısıtlı olan ailelerin çocuklarının eğitim gördüğü okullardaki, 6-11 yaş aralığında olan toplam 2500 ilkokul öğrencisi olarak belirlenmiştir.
Bu çocuklarımıza yönelik ilk programımız; 
2014 yılında gerçekleştirilen “Gelecek, Sizinle Gelecek” projesine katılmış olan öğrencilerin, bilgilerini tazelemek ve pekiştirmek amacıyla Toplum Destekli Polislerce bilgilendirme sunumları yapılması olacaktır.
İkinci programımız ise; Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrencilerinden oluşan tiyatro grubu tarafından 3 gün boyunca, toplam 6 seansta 2500 öğrencinin katılacağı,“Barış Gezegeni” isimli tiyatro gösterimi olacaktır.
Etkinliğe katılan çocuklara çeşitli ikramlarda bulunulacak ayrıca ulaşım ücretleri de proje kapsamında karşılanacaktır.
Üçüncü Hedef Grubumuz
Üçüncü hedef grubumuz; çeşitli nedenlerle dezavantajlı durumda bulunan14-18 yaş aralığındaki gençlerimizdir.
Bu hedef grubumuzdaki faaliyetleri Karaman İl Merkezi ve Ermenek İlçesi olarak ikiye ayırdık.
Karaman il merkezinde ki faaliyetlerimiz, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, okul müdürlerimiz ve muhtarlarımız ile beraber 540 gencimiz ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeler sonucunda, tespitini yaptığımız50 gencimiz ve Gençlik Merkezindeki mevcut kurslara devam eden gençlere yönelik olacaktır.
Tespit edilen 50 gencimiz Gençlik Merkezinde düzenlenecek olan Ebru, Hat, Karakalem, Model uçak, müzik, spor vb. kurslara katılacak, bu gençlerimizin kurslara devamlılığını sağlamak için ise servis araçları kiralanacaktır.
Toplum Destekli Polisler ve Gençlik Liderleri, kurslara katılacak olan bu gençlerimiz ve gençlerin arkadaş çevreleri ile çeşitli paylaşımlarda bulunarak gençlerimizin toplumsal uyumunun arttırılması yönünde çaba göstereceklerdir.
3 ay sürecek olan kurs sonrasında,gerçekleştirilen faaliyetlerin ürünleri,yapılacak etkinliklerle kamuoyuyla paylaşılacaktır.
ERMENEK
Ermenek ilçesinde ki faaliyetlerimiz;
Ermenek ilçesinde meydana gelen maden faciası nedeni ile, psiko-sosyal desteğe ihtiyaç duyduğunu düşündüğümüz madenci yakınları arasından,14-18 yaş aralığındaki30 gencin tespiti yapıldıktan sonra,
Gençlik Merkezi eğitmenleri ve Toplum Destekli Polisler; 3 hafta sonu, toplam 6 gün olmak üzere, tespit edilen 30 gencimize, Ermenek ilçe merkezinde Ebru, Karakalem ve Kaligrafi eğitimi verilecek,
 bu gençlerimizin Ermenek ilçe merkezine ulaşımlarını sağlamak içinde servisler kiralanacaktır.
Toplum Destekli Polisler ve Gençlik Merkezi eğitmenleri; gençlerimiz ile beraber yiyecekleri öğle yemeklerinde, gençlerimizin geleceğe dair planları hakkında konuşacaklar ve daha sonrasında hedeflerine ulaşmaları için onlara rehberlik edeceklerdir.
Program sonrasında ise kurslarda gerçekleştirilen faaliyetlerin ürünleri bir sergi etkinliği ile kamuoyuyla paylaşılacaktır.
ÇANAKKALE GEZİSİ
Ayrıca üçüncü hedef grubumuz içerisinden seçilecek olan 41 gencimiz;   4 Toplum Destekli Polis, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden 1 Sosyal Hizmet Uzmanının katılımı ile Çanakkale gezisi düzenlenecektir.
Bu gezi ile gençlerimizin milli duyguları daha da güçlendirilecek, birlik beraberlik ve kardeşlik duyguları pekiştirilecektir.
Hedef gruplarımızın bilişsel gelişim dönemlerine uygun olarak hazırlanan bu faaliyetler sonrasında gençlerimizde; 
Değer ve erdemlere karşı duyarlılık oluşturmayı,
Bu değerleri içselleştirerek davranışa dönüştürmelerini,
Toplum tarafından kabul gören bu değer ve erdemler, uygun sosyal ortamlarda bulunarak geliştirmelerini ve
Bu yolla öğrencilerin sorumluluk duygusunun arttırılmasını ve daha sonrasında başarılı bir toplumsal uyumun gerçekleşmesini beklemekteyiz.
Tüm bu faaliyetler sonucunda;toplam 5.100 çocuğumuz ve gencimiz ile doğrudan, bu çocuk ve gençlerimizin aile ve eğitim çevrelerinden yaklaşık olarak 20.000 kişi ile dolaylı olarak, genel toplamda ise 25.000 kişi ile iletişime geçmeyi planlıyoruz.
Sonuç olarak, doğrudan iletişimde bulunacağımız çocuk ve gencimizin sosyal çevrelerinden,olumlu geri dönüşümler aldığımız takdirde,projemizi amacına ulaşmış kabul edeceğiz.