Bu sene 12. si düzenlenen Çukurbağ Köyü Kültür Şenliği 26 Temmuz Pazar Günü coşkuyla gerçekleştirildi.

Şenliğe Karaman Milletvekili Recep Şeker, AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca, Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer, Türk Ocakları Karaman Şube Başkanı Yunus Turan, KMÜ Öğretim Üyesi Mestan Karabacak, siyasiler, Çukurbağlılar ve çok sayıda davetli katıldı.

Çukurbağlı yerli ve Avrupalı Türkleri de bir araya getiren Şenlikte müzik grubu Ege Ses Sahne Işık Sistemleri ile Ramazan Kolukısa'nın canlı performansı ile bolca eğlenilirken, eskiler de yad edildi. Komite Başkanı Celal Arslan'ın başı çektiği etkinliklerde, yayık ayranı ile köye mahsus yeşil fasülyeli yemek katılanlar tarafından çok beğenildi.
Köy muhtarı Mehmet Keskin, Çukurbağ Köyü meydanında düzenlenen şenlikte yaptığı konuşmada, uzun yıllar birbirlerini görmeyen insanların bir araya gelme fırsatı bulduğunu söyledi.

Zamanla köylerinden kentlere ve yurt dışına göçlerin yaşandığını belirten Keskin, şunları kaydetti:

"Hollanda, Fransa ve Almanya'da yaşayan hemşehrilerimiz var. Hemşehrilerimiz artık izinlerini şenlik tarihine göre ayarlıyor. Akrabalar, arkadaşlar bir araya geliyor. Ayrıca davetimize icabet eden dostlarımız da köyümüzü tanıyor."

Şenlik kapsamında düzenlenen yöresel oyunların ardından katılımcılara yemek ikram edildi.