Hollanda’nın Den Bosch kentinde bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Aile ve Kültür Festivali’ Cultifest, amacına ulaştı, festivali dört gün boyunca 40.000 civarında ziyaretçi takip etti.Karamanlı hemşerilerimiz Zekeriya Arslan, Mehmet Aslan ve Harun Demir’den oluşan yönetim kurulu tarafından düzenlenen Cultifest, 4 gün boyunca farklı etkinliklere sahne oldu.Türk boyları ve Hollandalıların temsil edildiği kültür alanında, Karaman ilimiz de temsil edildi. Yarenler Gurubu ve El yapımı maketlerle temsil edilen Karaman standı, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.
 
Sağlık, alışveriş, turizm, fuar, kültür sanat ve yemek stantlarının 4 gün boyunca özellikle Hollandalılar tarafından beğenildi. Volkan Konak, Mustafa Ceceli, Maher Zain ve sağlık sorununa rağmen sahne alan Ferdi Tayfur hayranları tarafından ayakta alkışlanmakla beraber büyük ilgi gördü.Program içeriği dolu dolu geçen CultiFest 2014'e katılan ziyaretçiler, Nihat Hatipoğlu, Sevval Kayhan, Fas uyruklu Ali B., Ali Kiriş, Hollandalı sanatçılardan Danny de Munk ve Frans Duijts'i izleme ve dinleme olanağı buldular. Çocuk bölümünde yer alan etkinliklerden Pepee ve Telekids Show çocukların en büyük neşe kaynağı oldu.
 
T.B.M.M. parlamenterleri ve Hollanda Parlamenterleri arasından 2 ülke ilişkilerinin güçlenmesi adına ‘dostluk futbol müsabakası’ yapıldı.  Dostluğun kazandığı maçta ‘Soma’ faciasında hayatını kaybedenler için de saygı duruşunda bulunuldu. İmkan Vakfı ve Cultifest Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Arslan, “Önümüzdeki yıllarda CultiFest’i gelenekselleştirerek, Türk ve Hollanda toplumları arasında kaynaşmayı perçinlemek amacındayız. Bu vesile ile her yıl Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli bölgelerinden kurum ve kuruluşları festivalimize davet ederek kendilerini Hollanda’ya tanıtma olanakları sunmaktır. Vakfımızca her sene düzenleyeceğimiz festival aracılığı ile Türk kültürünü farklı etnik kökenli ziyaretçilerine tanıtmak amaçlanmaktadır. Ziyaretçiler katılımcılar arasında ticari ilişkileri oluşturmak, kurum ve kişileri buluşturarak, aynı yerde bir araya getirerek Türk imajını Hollanda’daki vatandaşlara tanıtmak hedeflenmektedir. Bu festival ile iki ülkenin dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi CultiFest ve vakfımız tarafınca amaçlanmaktadır.” dedi.
 
Haber – Foto: Mehmet Ali Topcu