Koyun popülasyonunun süt ve et verimini artırmak, küçükbaş hayvan yetiştiricilerine destek olmak ve üreticiye ilave gelir kaynağı sağlamak amacıyla % 50 İl Özel idaresi,%50 çiftçi katkılı  alınan 109 Akkaraman, 56 Anadolu Merinos olmak üzere toplam 165 adet damızlık koçlar  çiftçilerimize törenle verildi.

Yapılan koç teslim törenine Karaman Valisi Murat Koca, Karaman Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu,  İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Askerlik Şube Başkanı Personel Yarbay Yurdakul Kazım Türkmen, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, İl Müdürleri,  Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Belde Belediye Başkanları ve İl Müdürlüğümüz personeli ile üreticilerimiz katıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Karaman İlimizin tarım ve hayvancılığının geliştirmesi, üreticilerimizin gelir seviyelerinin arttırılması için İl Müdürlüğümüzce yerel ve ulusal kaynaklardan uygulanmak üzere birçok proje hazırlanmaktadır. Karaman’ın koyunculukta ülkemizde söz sahibi bir konuma getirmek amacıyla koyunların saf ırk olarak sürüler halinde muhafazasını sağlamak, Karaman şartlarına uyum sağlamış bir koyun ırkı olan Akkaraman ve Anadolu Merinosu koyunlarını saflaştırmak,  üreticilerimizin birim hayvandan daha fazla verim (et,süt,yapağı) alınabilmesi için İl Müdürlüğümüzce hazırlanan ve İl Özel İdaresine sunulan Akkaraman ve Anadolu Merinosu Koçu Islah Yolu İle Geliştirme Projesi hibe desteğine uygun bulunmuştur. Proje kapsamında  % 50 İl Özel İdaresi %50 çiftçi katkılı 182.204 TL’lik bütçe harcanarak 109 Akkaraman ve 56 Anadolu Merinosu koçunun Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım İşletmelerinden alımı yapılmıştır. Akkaraman ve Anadolu Merinosu 165 baş koç Karaman Merkez, Ayrancı ve Kâzımkarabekir İlçelerimizdeki 100 yetiştiriciye 01.07.2013 Perşembe günü Vali Murat Koca ve protokol üyeleri tarafından hak sahiplerine teslim edildiği” ifade edilmiştir.