Konya'yı 2003'te AK Parti iktidarlarının daha ilk yılında doğalgaz ile tanıştırdıklarını belirten Davutoğlu, 2008'de Karapınar-Ayrancı bölgesinde 1,8 milyar tonluk kömür rezervi bulunduğunu, böylece Konya'nın büyük bir enerji üssü haline geldiğine değindi. Kömür havzasının yanına 5 bin megawattlık termik santral inşa edeceklerini vurgulayan Davutoğlu, Karapınar'da Enerji İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuracaklarını, yenilenebilir enerji kaynak alanı ilan ettikleri bölgenin zengin güneş potansiyelini ülkeye kazandıracaklarını söyledi. İlde 797 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını aktaran Davutoğlu, Konya'yı Afyonkarahisar, Ankara, Mersin, Niğde, Karaman ve Aksaray'a bölünmüş yollarla bağladıklarını bildirdi. Davutoğlu, Konya farklı noktalarda 25 ayrı yol çalışması yaptıklarını, çevre yolu inşaatının hızlandırılacağını dile getirdi.

Başbakan Davutoğlu, şu görüşlere yer verdi: "Alacabel ve Tınaztepe tünelleriyle Torosların bir eteğindeki Konya'yı diğer eteğindeki Antalya'ya dağları delerek bağlayacağız. Kuş yuvası denilen, herkesin ürkerek geçtiği, Antalya'ya gidenler, Taşkent üzerinden Alanya'ya inenler bilirler Kaf Dağı gibi yerdir. Ama azim olunca tüm bunları aşarak Konya-Antalya arasını Alanya üzerinden birbirine yaklaştırıyoruz. 2011'de Ankara-Konya yüksek hızlı tren hattını, 2014 yılında da Konya-İstanbul hızlı tren hattını hizmete aldık. Konya-İstanbul arası şimdi sadece 4 saat 15 dakika. Konya-Karaman hızlı tren projesini başlattık. Oradan da Mersin'e ineceğiz. Antalya'dan Konya'ya, Konya'dan Kayseri'ye kadar tren hattını da tamamlıyozur. Konya ile Karaman arası 73 dakikadan 40 dakikaya düşecek."

Şehir içi ulaşımı kolaylaştırmak için 45 kilometrelik metro hattı yaptıklarını belirten Davutoğlu, tarihi şehirlerin hepsinde yapmak istedikleri, trafiği şehrin altına alma projesini ilk olarak Konya'da gerçekleştireceklerini ve Konya'nın metroya sahip olacağını aktardı.