Karaman Belediyesi son yıllarda önemli bir seviyeye getirdiği cenaze hizmetlerini yeni kurulan Mezarlıklar Müdürlüğü bünyesinde devam ettiriyor. Belediye cenaze yıkama, taziye ve defin işlemlerine varıncaya kadar birçok konuda vatandaşlara hizmet veriyor.

Karaman Belediyesinin cenaze defin ve taziye hizmetlerinde Türkiye’de örnek belediyelerden birisi olduğunu vurgulayan Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şunları kaydetti. “Karaman Belediyesi olarak özellikle son yıllarda cenaze hizmetlerimizi artarak devam ettirmekteyiz. Mevcut cenaze yıkama aracımıza bir yenisi daha eklendi. Tam donanımlı cenaze yıkama aracımızın içerisinde morg bulunmakta. Bu araçlarımızla vatandaşlarımızın cenazelerini talepleri doğrultusunda bir yerden başka bir yere nakil ediyoruz. Cenazelerini yıkıyoruz ve define hazır hale getiriyoruz.

“ Ücretsiz Taziye Hizmeti Veriyoruz”
Belediyenin cenaze hizmetleri konusunda açıklamalarına devam eden Başkan Çalışkan, “ Yakınları vefat eden vatandaşlarımızla, bu zorlu ve bir o kadar da telaşlı günlerinde hiç vakit kaybetmeden ilgili ekiplerimiz iletişime geçiyorlar. Onlara biraz olsun destek olmak ve üzerlerindeki yükü almak adına, talepleri doğrultusunda cenaze evinin önüne çadırlar kuruyoruz, oturma alanları oluşturuyoruz. Belediye olarak burada taziyeye gelen misafirlere ücretsiz yemek ikramında bulunuyoruz.

İkinci Taziye Evi Hizmete Giriyor
Belediye geçen yıl Çeltek Mahallesi, Kazalpa Mezarlığının yanında hizmete açtığı taziye evine bir yenisini daha ekledi. Kır mahalle’deki şehir mezarlığının içinde bulunan Taziye evinden de vatandaşlar isterlerse ücretsiz bir şekilde yararlanabilecekler. Taziye evlerinde misafirlere sunulan ikramlar yine belediye tarafından ücretsiz olarak karşılanıyor