AK Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli'nin İstanbulun Fethi Mesajı

"Büyük fethin, İstanbul'un Fethi'nin 561. yıldönümünü gururla yaşıyoruz. Fetih, yeni bir şeyleri açmak, başlatmak, idrak etmektir. Belli bir hedef, şuur ve gaye ile hareket edilerek gerçekleştirilir. Fethin amacı, kırıp, yıkmak değildir; aksine yapmak, düzeltmektir. En büyük fetih ise gönüllerin fethidir. İstanbul'un Fethi, hem kendi tarihimiz, hem de dünya tarihi açısından bir dönüm noktası, bir kilometre taşıdır. İstanbul, Osmanlı'nın Fatih Sultan Mehmet tarafından gerçekleştirilen fethinin ardından adalet, hoşgörü, barış ve de köklü bir medeniyetin merkezi haline gelmiştir. Bugün de her renkten, her ırktan, her dilden ve her dinden insanı barındıran İstanbul'da, barış ve hoşgörü içinde birarada yaşama kültürü devam etmektedir".
Şair Murat Başaran'ın dediği gibi: "Fethedilecek İstanbul yok diye niye üzülüyorsunuz? Beş milyar gönül, beş milyar İstanbul'dur." Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın da belirttiği gibi, "Liderlik güce değil gönüllere hitap etme sanatıdır. Biz kırmak, dökmek, üzmek için değil; yapmak, düzeltmek, birlik ve beraberliği sağlamak için varız. Gönüller yapmaya geldik." Yani biz gönülleri fethetme mücadelesi içindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, 1453 İstanbul'un fethinin 561. yıldönümünün bütün milletimiz için kutlu olmasını diliyor, bu fethe layık nesiller olmayı, tarih bilincini idrak etmeyi temenni ediyorum,"dedi.


............

Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca'nın İstanbul'un Fethi Mesajı‏


 “Tarih boyunca nice zaferlere imza atan ecdadımızın en kutlu ve en büyük adımlarından birisi de İstanbul’un fethidir. İstanbul’un fethi, hem milli tarihimiz hem de dünya tarihi için adeta bir dönüm noktası teşkil etmiştir.
Fatih Sultan Mehmet önderliğinde gerçekleşen fethin ardından İstanbul adalet, hoşgörü, barış ve de köklü bir medeniyetin merkezi haline gelmiştir. Kıtaların ve medeniyetlerin buluştuğu bu şehir gerçek anlamda İstanbul’un fethiyle birlikte bir barış kenti, bir huzur kenti haline gelmiştir ve 5 buçuk asrı aşkın zaman dilimi içerisinde dünyaya bu şekliyle kendini hissettirmeye devam ettirmektedir.İstanbul’un fethi yalnızca askeri bir zafer değil tüm dünyada pek çok dengeyi değiştiren, önemli siyasal, sosyal, ekonomik sonuçlar doğuran tarihi bir hamledir.

Bu vesile ile İstanbul’un fethinin 561’ınci yıldönümünü kutluyor, bu eşsiz güzellikteki dünya şehrini bizlere miras bırakan Fatih Sultan Mehmet ile aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum"dedi.