Karaman Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından Yapılan açıklamada; Bu proje ile Okul ve kurumlarımızda, tam zamanlı eğitim gören öğrencilerimiz (yetersizliği olmayan, akranlarıyla birlikte aynı sınıfta eğitimlerine devam eden özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler)için özel araç-gereçler ile eğitim materyalleri sağlanarak en az kısıtlayıcı ortam sunularak eğitime davam etmelerini sağlamak adına destek eğitim odalarının açılmasını ve artırılmasını sağlamak.

Bireylerin doğup büyüdükleri ve sosyalleştikleri aile ve okul ortamları ile sosyal çevreleri onların sağlıklı, mutlu, başarılı, çevresi ile uyumlu, sosyal becerileri gelişmiş üretken insanlar olmalarında en hayati unsurlardır. Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin en az kısıtlayıcı ortamda eğitim hayatlarına devam etmesi gerekmektedir. Eğitim hayatlarına en az kısıtlayıcı ortamda devam ederken etkili ve verimli bir eğitim görebilmeleri için destek eğitim odalarının açılması gerekmektedir.

Destek eğitimi odalarının açılması ile birlikte öğrenciler eğitimlerini hem destek eğitim odalarından hem de akranları ile aynı ortamda sürdürebileceklerdir. Aynı zamanda bu öğrencilerimiz doğup büyüdükleri ve sosyalleştikleri aile ve okul ortamları ile sosyal çevreleri onların sağlıklı, mutlu, başarılı, çevresi ile uyumlu, sosyal becerileri gelişmiş üretken insanlar olmaları sağlanacaktır.

Bu kapsamda açılacak olan Destek eğitim odaları özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin eğitiminde ve sosyal çevre ile uyumunda önemli bir rol üstlenecektir. Bu öğrencilerimizin hayatına önemli yenilikler katacak toplumdan dışlanmaları önlenmiş olacaktır. Ayrıca eğitimlerini en az kısıtlayıcı ortamda almaları sağlanacaktır.

 Bu konuda il/ilçemizde görev yapan okul idarecilerimize ve öğretmenlerimize kurumumuz personeli tarafından hazırlanarak basımı yapılan Destek Eğitim Odaları Ve BEP Kitapçığı dağıtımı yapılmıştır. Ayrıca okul müdürlerimize ve Rehberlik Öğretmeni olmayan okullarımızın öğretmenlerine kurumumuz tarafından ve Rehberlik Öğretmeni olan okullarımızın öğretmenlerine Rehberlik Öğretmenleri tarafından bilgilendirme seminerleri yapılmaya başlamıştır.Burada yapılan seminerler doğrultusunda okullarda oluşturulması gereken BEP birimi ve RHYK nu destek eğitim odaları konusunda aktif olmalarını sağlamaktır” dedi.